N2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Neonode N2 haakt in op het succes van de (hier nog niet verschenen) Apple iPhone en biedt een vergelijkbare featureset, inclusief touchscreen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het Zweedse bedrijf Neonode heeft duidelijk gespiekt naar de iPhone. De Neonode N2 mag dan wel een flink stuk smaller en lichter (60 gram) zijn, ook deze telefoon bedient u door middel van vegen en aanraken. Door zijn kleine formaat is een toetsenbord helemaal weggelaten, dus u bedient met uw vingers menu's, bestanden, inkomende gesprekken en tekstberichten -- de enige echte knoppen die het toetsel kent zijn een 'power'-knop en volumetoetsen.

Om toch te kunnen typen maakt Neonode gebruik van een onscreen toetsenbord. Deze maakt gebruik van een subtiele vibratiefunctie om u te laten weten dat u een toets heeft ingedrukt. Dat is beter dan bij de iPhone, maar ook hier geldt dat u niet moet verwachten even snel te kunnen typen als op een traditionele mobiele telefoon of pda.

De navigatie door middel van vingerbewegingen is effectief. Het menu biedt een ruim assortiment aan mogelijkheden, zoals we van een modern mobieltje verwachten. Zo is de Neonode N2 voorzien van een 2-megapixel camera, een mediaspeler en kan het geheugen uitgebreid worden met een (meegeleverd) 1 GB mini-sd-kaartje.

Neonode biedt weinig extra's boven de basisfuncties; het succes van de N2 zal dus afhangen van de beschikbaarheid van third party-applicaties die gebruik maken van het touchscreen. Hiet onderscheidt Neonode zich dus van Apple, dat juist uit alle macht third party-applicaties probeert te voorkomen. Een voorbeeldapplicatie die met de telefoon meegeleverd wordt is de Streaming Media Recorder, die audiostreams van internetradiostations en online muziekdiensten kan opslaan op de geheugenkaart.

Hoewel het touchscreen erg praktisch en handig is, zullen de meeste gebruikers vooral in het begin flink wat fouten maken bij het intoetsen van telefoonnummers en sms-berichten. De wireless ondersteuning is niet erg indrukwekkend: er is bluetooth, maar geen edge of hsdpa, waardoor het langzame gprs uw enige optie is. In het gebruik als mediaspeler staat de Neonode N2 zijn mannetje, waardoor we dit apparaatje eerder als tweede mobieltje met prepaid sim voor ons zien, dan als serieuze vervanging voor uw huidige mobiele telefoon.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein en stijlvol
  • Goede media-ondersteuning
  • Mini-sd-slot
  • Lastige sms- en belbesturing
  • Stijle leercurve
  • Fixed-focus camera
De Neonode spreekt ons absoluut aan, maar wie er een tijdje mee werkt zal er achter komen dat de interface niet erg geschikt is voor de basisfuncties: het bellen en schrijven van smsjes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: