abonneren

MultiMonitorTool 1.5

Meerdere beeldschermen op een enkele computer kan handig zijn als je met meerdere documenten tegelijkertijd werkt, of eens lekker wilt gamen. MultiMonitorTool moet het leven van de meerdere beeldschermgebruiker makkelijker maken.

De MultiMonitorTool is een kleine tool dat niet geïnstalleerd hoeft te worden: het dubbelklikken op het uitvoerbare bestand is voldoende om het te starten. Op het hoofdvenster zien we de huidige beeldschermen in lijstvorm die op de computer zijn aangesloten. Van deze schermen kunnen we de positie zien, bekijken of het scherm actief is en welk scherm als hoofdbeeldscherm is ingesteld. Ook wordt per scherm de oriëntatie, maximale ondersteunde resolutie, naam, adapter en zelfs device-id en –key weergegeven. Het is vervolgens met een druk op de knop mogelijk om beeldschermen uit te schakelen, het hoofdbeeldscherm te wijzigen of de maximale resolutie aan te passen. Onderaan is een lijst te vinden met actieve Windows-programma’s. Daar is te zien welke applicaties er draaien en op welke monitor worden weergegeven. Daarnaast kun je ook zien wat de grootte van het venster van de applicatie is en extra informatie over het proces in Windows is er ook in terug te vinden. Het is ook mogelijk om een voorbeeldvenster van de beeldschermen weer te geven, maar echt veel heb je daar niet aan. De huidige monitorconfiguratie kan bovendien opgeslagen worden naar een cfg-bestand, dat later makkelijk weer is te importeren. In de nieuwste versie 1.5 is overigens een menuutje toegevoegd waarin de laatste vijf monitorconfiguraties snel geladen kunnen worden. MultiMonitorTool lijkt vooral bedoeld voor laptopgebruikers die met veel beeldschermen werken, zodat zij met de configuratiebestanden eenvoudiger aan de slag kunnen. Of voor desktopgebruikers die zo veel beeldschermen gebruiken, dat ze het overzicht kwijt zijn en zo nu en dan een venster kwijtraken en dat met dit tooltje eenvoudig terug kunnen halen.

MultiMonitorTool is een programmaatje met een zeer beperkte gebruikersgroep: mensen met meer dan twee of drie beeldschermen, die regelmatig programma’s ‘kwijtraken’ op hun scherm. Voor hen biedt deze tool een duidelijk overzicht van de geopende vensters en simpele methodes om het overzicht weer terug te krijgen. Voor de meesten van ons volstaat echter het Configuratiescherm van Windows of de driversoftware van de videokaartfabrikant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: multimonitortool

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord