Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

MultiMi

Met een sociale media-aggregator bundel je al je Facebook-, Twitter- en LinkedIn-accounts in één overzicht. Jammer genoeg raken we in MultiMi soms alsnog de weg kwijt.
Score
30
  • Pluspunten
  • veilige links
  • Minpunten
  • onoverzichtelijk
  • essentiële diensten ontbreken
  • Facebook werkt niet

None

We hadden meer verwacht van deze social media-aggregator. Overzichtelijkheid is wel het minste dat je kunt verwachten, evenals een brede selectie van accounts en een foutloze integratie ervan. MultiMi stelt op alle fronten teleur.

MultiMi opent met het accountscherm, waarin je kunt kiezen welke diensten je wilt toevoegen aan de applicatie. De keuze bestaat uit categorieën als mail, sociaal en foto’s, maar ook Google Reader kun je toevoegen en enkele cloud-diensten. We missen veel bekende namen. Onder Events vinden we wel Google Calendar, maar niet de kalender van Windows Live. Media ondersteunt wel YouTube, maar geen Vimeo. Chat is zo mogelijk nog kariger, met alleen Facebook Chat en  Google Talk. Gelukkig is MultiMi zo behulpzaam om alle Google-accounts te koppelen, zelfs als je maar één keer het wachtwoord invoert.

Na het toevoegen van je accounts kom je terecht in het hoofdscherm. Onder Messages, Social en Events vind je content die uit al je accounts bij elkaar wordt geschraapt. Aan de linkerkant vind je nog wat meer categorieën, zoals foto’s en media. Door een categorie te kiezen zie je alle items, bijvoorbeeld e-mailberichten, in één lange lijst verschijnen. Diezelfde weergave wordt gebruikt voor bijna alle content. Bij e-mail is dat handig, maar ook een account als Google Drive, dat een mappenstructuur heeft en eindeloos veel documenten, wordt gewoon in een platte lijst op het scherm gekwakt. Voor foto’s heeft MultiMi gelukkig wel een aantrekkelijkere indeling bedacht. De meeste categorieën content kun je weer samenvoegen tot nieuwe posts in het Compose-venstertje, waarmee je naar vrijwel alle geïntegreerde accounts kunt posten.

MultiMi is ontwikkeld door Zbang, maar overal prijken AVG-logo’s. Het antivirusbedrijf heeft zijn LinkScanner namelijk in het product geïntegreerd, zodat onveilige links middels AVG’s zwarte lijst geblokkeerd worden. Dat is dan ook direct het enige pluspunt. Als je een link hebt gevonden in de informatiebrij, kun je ervan uitgaan dat er geen malware wordt geserveerd.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: Avg, multimi

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie