abonneren

Multimedia Suite 10 Platinum HD

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eerder dit jaar bespraken we Nero's Multimedia Suite, toen miste het blu-rayfunctionaliteit. Inmiddels is dat toegevoegd en is het pakket opnieuw uitgebracht als Multimedia Suite 10 Platinum HD, met enkele kleine verbeteringen.

Nero heeft ervoor gekozen geen optionele plugin meer beschikbaar te stellen voor het afspelen en branden van blu-rays, zoals voorheen gebruikelijk was. Als u de suite al hebt, kunt u ervoor kiezen om uw standaardversie te upgraden naar de hd-versie voor € 20. Het voordeel van een upgrade ten opzichte van de standalone blu-rayplugin is dat u direct beschikt over Nero Move It en 5 GB backupruimte krijgt op de servers van Nero.

Het afspelen van blu-rays vindt plaats in de Mediahub en verloopt probleemloos. Net zoals bij het afspelen van dvd's kunt u afzonderlijke titels en geluidstracks selecteren. De speler is ook in staat om gebruik te maken van de speciale blu-raypopupmenu's. Het branden van blu-rays kan onder meer in het brandprogramma Nero Burning Rom en in het videobewerkingsprogramma Vision Xtra. Dit laatste programma beschikt tevens over een aantal extra hd-effecten en -overgangen.

Met de Move it-plugin in Mediahub is het mogelijk om multimediabestanden van mobiele apparaten met een druk op de knop te backuppen naar uw pc of direct in het juiste formaat naar uw mobiele telefoon.

De laatste nieuwe functie van de hd-versie is de optie om backups van uw pc online op te slaan. U krijgt namelijk een jaar lang toegang tot 5 GB schijfruimte op de servers van Nero. Vanuit Nero Backitup & Burn kunt u zich voor deze backupservice aanmelden. De kosten om de dienst na het gratis jaar te verlengen, zijn € 20 per jaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handige Move it-plugin
  • basisfuncties zijn niet verbeterd
De drie nieuwe functies van Multimedia Suite HD zijn de moeite waard. Wel is het jammer dat Nero niet de kans heeft gegrepen om een aantal basisfuncties te verbeteren. Zo is het nog steeds onmogelijk om videobestanden vanuit de Mediahub te openen in Vision Xtra en is de previewkwaliteit van de video in dit pakket nog steeds erg slecht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie