abonneren

Movavi Video Suite 8

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Movavi Video Suite 8 is een bundeling van kleine applicaties voor het converteren, bewerken, afspelen en downloaden van videobestanden. De nieuwe suite ziet er keurig verzorgd uit, maar heeft wel een aantal kleine gebreken.

De kern van Movavi Video Suite wordt gevormd door het onderdeel Convert Video & Audio. Dit onderdeel stelt u in staat om op zeer gebruiksvriendelijke wijze video- en audiobestanden te converteren. Het superstrakke uiterlijk en de heldere indeling zorgen ervoor dat iedereen, ondanks de Engelse taal, snel bekend zal zijn met de werkwijze er van.

Behalve bestanden van de harde schijf, kunt u met Convert Video & Audio ook dvd's en flv-bestanden van internet converteren. Door bestanden met een druk op de knop virtueel te dupliceren, wordt het mogelijk om snel naar verschillende formaten te exporteren. Aan voorkeursinstellingen geen gebrek. De exporttemplate kiest u op basis van apparaat of bestandstype. Deze instellingen zijn tot in detail aan te passen om de kwaliteit nog verder te verhogen.

Het converteren gaat met versie 8 stukken sneller, mits u gebruikmaakt van een Nvidia-kaart die de CUDA-technologie ondersteunt. Door CUDA in te schakelen wordt er bij het converteren de kracht van de grafische processor ingezet. De kwaliteit van de geconverteerde bestanden is in nagenoeg alle gevallen zeer goed. Alleen bij het converteren naar Flash ging er soms iets mis en verscheen er een heel dun, groen streepje onder het videobeeld.

Video- en audiobestanden kunt u afspelen met het nieuwe Play Video & Audio. Prettig is dat deze mediaspeler zonder problemen en zonder het installeren van extra codecs of videosplitters hd avchd- en mkv-bestanden afspeelt. Daarnaast is deze mediaspeler ook in staat om dvd’s en flv-bestanden op internet af te spelen. Alleen de ondersteuning voor blu-ray ontbreekt. Ook zijn de afspeellijsten niet op te slaan.

Aan Movavi Video Suite is nu ook het onderdeel Create Slideshow toegevoegd, waarmee u verschillende afbeeldingen en achtergrondmuziek kunt verwerken in een fotoshow. Dit onderdeel is door een aantal gebreken geen aanwinst. Zo levert het importeren van een selectie foto’s lege thumbnails op en verloopt het importeren van jpg-bestanden in hoge resolutie zeer traag.

Vervelender is dat deze grote fotobestanden in zeer slechte kwaliteit worden weergegeven. Pas nadat de afbeeldingen worden teruggebracht naar de full-hd-resolutie van 1920 x 1080 of kleiner, zijn ze goed te bekijken. U kunt foto's roteren of optimaliseren met de Easy Fix-knop. Het resultaat van deze optimalisatie is ronduit slecht. De foto wordt zozeer vervormd dat u er niets mee kunt.

De slideshow kunt u voorzien van achtergrondmuziek, maar het is niet mogelijk de lengte van de muziek af te stemmen op de duur van uw fotoshow. Het previewen van de slideshow levert grote problemen op. Niet alleen zien de foto's er slecht uit, ook het afspelen hapert. Gelukkig zijn die problemen verholpen nadat u de fotoshow hebt geëxporteerd naar een videobestand of dvd.

De laatste vernieuwing van de suite betreft het onderdeel Share Video & Audio. Gedownloade en geïmporteerde bestanden worden in een aparte Movavi-bibliotheek gezet, waarna u ze eenvoudig converteert en kopieert naar YouTube of een aangesloten mobiel apparaat. Het is vreemd dat Share Video & Audio het niet toestaat om bestanden te importeren of te kopiëren naar aangesloten nas-apparaten of UPnP-netwerkschijven, terwijl deze wel gewoon zichtbaar zijn. Door deze beperking en de onmogelijkheid om naar andere online websites te uploaden, is de toegevoegde waarde van Share Video & Audio minimaal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijke converter
  • kwaliteit geconverteerde bestanden goed
  • goedkoop
  • sommige onderdelen werken niet optimaal
  • onderdeel Share Video & Audio zeer beperkt
Ondanks de tekortkomingen van een aantal onderdelen is Movavi Video Suite 8 toch de moeite waard, want u haalt met deze suite een goede allround converter in huis voor weinig geld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: