abonneren

Movavi Video Converter 11

Aan het rijtje van bekende bestandsformaten waarnaar je met Movavi Video Converter kunt converteren, is in de elfde versie webm, mkv en avchd toegevoegd.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Op Movavi's werk met mkv- en avchd-formaten is niets aan te merken, maar op webm wel. Wat je ook probeert en welke instelling je ook verandert, de kwaliteit valt tegen. De kwaliteit van alle andere exportmogelijkheden is uitstekend te krijgen, maar dat gaat niet zomaar. De presets van Video Converter 11 zijn namelijk alles behalve perfect. Vaak staan de bitrates te laag, worden er geen B-frames voor betere encoding ingesteld en staat de standaard encoding op fast in plaatst van slow. Verander je deze instellingen, dan is er vaak weinig verschil met het origineel. Prettig is dat je de kwaliteit snel kunt beoordelen met de nieuwe previewoptie. Door die in te zetten wordt eerst een klein gedeelte van de video ge├źncodeerd, die je vervolgens kunt beoordelen.

Handige nieuwe functies zijn Watch folder, waarmee video's geplaatst in die map automatisch worden geconverteerd, en de optie om individuele dvd-hoofdstukken te converteren. Het encodeerproces verloopt razendsnel als je bestanden met de h.264-codec converteert. Dan schakelt Video Converter de CUDA-technologie in, waardoor de videokaart helpt bij het encodeerproces. Deze functie was er ook al in versie 10, maar de ondersteuning lag toen rond de tien procent. Nu is dat gemiddeld zestig procent. Dit levert bij een conversie van twee minuten video ruim dertig minuten winst op.

Voordat je een druk op de knop geeft om te converteren, kun je in deze versie direct aangeven of je de bestanden daarna wilt uploaden naar YouTube of Facebook. Converteer je naar flv, dan kun je direct een webpagina genereren met een embedded player.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • veel conversiemogelijkheden
  • goede Cuda-ondersteuning
  • conversie naar webm niet optimaal
  • presets kunnen beter
Movavi Video Converter is zo langzamerhand een serieuze converter aan het worden die goede kwaliteit levert voor weinig geld. Dat is een ontwikkeling die we graag zien.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: