abonneren

Movavi 3D Media Player

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Er zijn nog niet zo gek veel mediaspelers waarmee je 3D-bestanden kunt afspelen. Naast Stereoscopic Player en Nvidia 3D Vision Video Player is er sinds kort Movavi 3D Media Player.

De interface van Movavi 3D Media Player ziet er goed uit en is eenvoudig te bedienen. Het is opgebouwd uit een afspeelscherm met aan de beide zijkanten daarvan uitklapbare vensters. Links vind je een venster voor het beheren van externe apparaten en afspeellijsten en rechts een voor het selecteren van bestanden. De speler herkent automatisch aangesloten usb-apparaten en het maken van een afspeellijst is simpel. Probleem is wel dat deze afspeellijsten niet goed worden opgeslagen als je de speler afsluit.

Movavi 3D Media Player speelt 3D-bestanden af in anaglyph-, side-by-side- en over-under-formaat. Line alternate voor gepolariseerde monitoren wordt niet ondersteund. Beschik je over de nVidia 3D Vision Kit, dan kun je deze zonder problemen gebruiken. Omdat 3D-bestanden met de nVidia kit alleen full screen kunnen worden afgespeeld, is er een aparte knop beschikbaar om die modus te activeren.

De twee grootste pluspunten van deze 3D-speler zijn dat het nagenoeg alle bestandsformaten ondersteunt, waaronder mkv en avchd, en dat de beeldkwaliteit zeer goed is. Daartegenover staat dat het niet mogelijk is om aparte linker- of rechterbestanden te openen of blurays af te spelen.

De opties om het 3D-beeld aan te passen zijn beperkt. De beeldverhouding en de grootte van de video zijn in te stellen, maar je kunt bijvoorbeeld niet de horizontale of verticale parallax verhogen of verlagen. Ook zijn het linker- en rechterbeeld niet om te wisselen. Vervelend is tevens dat de overschakeling van 2D naar 3D of van 3D naar 2D niet soepel verloopt: het beeld hapert.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel verschillende formaten
  • geen bluray of line alternate
Movavi 3D Media Player is zeker niet perfect, maar wel gunstig geprijsd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie