abonneren

Motorola Droid Razr

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Motorola heeft het Razr-merk in ere hersteld met deze gloednieuwe Android-smartphone. Net als de oer-Razr gaat het hier om een dun, licht en oogstrelend mobieltje. Tegelijkertijd vergeet Motorola de zakelijke klant niet.

De Razr is met 7,1 mm de dunste smartphone die we kennen, al is het deel met de cameramodule een stukje dikker dan de rest. Dun betekent tevens licht: 127 gram, indrukwekkend weinig voor een smartphone met een 4,3-inch scherm. Het toestel ligt comfortabel in je hand, al is hij wel wat aan de brede kant. De achterzijde van gewoven kevlar zit muurvast; de accu verwisselen is dus niet mogelijk, micro-sim en micro-sd sloten bevinden zich aan de zijkant van het toestel.

De Razr bevat een 1,2GHz dualcore Texas Instruments-processor, 1 GB ram en 16 GB intern geheugen. De prestaties zijn in het echt indrukwekkender dan op papier: het touchscreen reageert vlot en de animaties van het homescreen en de menu's zijn snel en soepel. Motorola maakt gebruik van een super amoled-paneel op qhd-resolutie (540x960). Het schermformaat en de hoge kwaliteit maken websurfen, video kijken en gamen een genot. Prettig is de micro-hdmi-connector op het toestel.

Motorola kiest voor een 8-megapixelcamera met led-flitser die in 1080p kan opnemen. Je kunt de camera rechtstreeks vanaf het lockscreen benaderen, maar helaas ontbreekt een afdruktoets. De Razr maakt degelijke foto's, zeker in de macrostand, maar heeft moeite bij weinig omgevingslicht en moet de iPhone 4S voor laten gaan. Onze 1080p-filmopnames zien er kraakhelder uit, maar we missen de autofocusvergrendeling van de iPhone. De camera aan de voorzijde (1,3 mp) levert een helder beeld met weinig ruis.

Nu Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn gezicht al heeft laten zien, loopt de Razr achter met Gingerbread 2.3.5. Een update zal in het eerste kwartaal van 2012 worden uitgerold. Uiteraard heeft Motorola zijn eigen aanpassingen gemaakt. Er zijn Smart Actions op basis van de tijd, locatie of accuniveau. Zo kun je de Razr automatisch op stil zetten als je op werk komt. Ook handig is MotoCast, waarmee je toegang krijgt tot de bestanden op je computer, en MotoPrint, om bestanden, e-mails en foto's af te drukken over een wifi-netwerk.


Dankzij het grote scherm is de Razr bij uitstek geschikt om te websurfen. Webpagina's worden snel op het scherm getoverd en de browser gebruikt het grootste deel van het scherm, afgezien van een permanente statusbalk. Scrollen en pinchen werken probleemloos, al geeft dat laatste je een lijst van open vensters in plaats van een mooie grafische weergave.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • dun en uniek design
  • geweldig scherm
  • goede camera's
  • veel aansluitingen
  • Gingerbread
De overname van Motorola door Google levert een mooi staaltje techniek op: we hopen dat de Droid Razr snel in de Nederlandse winkel te vinden is, want het toestel weet ons goed te bekoren.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Smartphones

Tags: