Moto Z10

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Motorola Z10 is stijlvol op een jaren-70 macho-achtige manier. Met een enkele beweging van uw duim verandert het uitgekiende en robuuste slidermechanisme de telefoon in een banaanvorm. Dit geeft toegang tot het numerieke toetsenbord en brengt de speaker en microfoon op een betere positie.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Z10 is duidelijk op consumenten gericht. De telefoon concentreert zich op één van de gebieden waar Apple steken heeft laten vallen: video. Met een klein videobewerkingspakket is deze Symbian/UIQ-gebaseerde telefoon een geschenk voor videobloggers. Van straat naar YouTube kost slechts enkele ogenblikken, waarbij u overgangen en titels toevoegt zonder de hulp van een externe computer. Filmt u op qvga-resolutie, dan past er ongeveer 24 uur aan video op de geheugenkaart.
Het 240x320-scherm kan 16 miljoen kleuren aan en is daarmee helder, duidelijk leesbaar en uiterst geschikt voor de weergave van volledige speelfilms die gedownload kunnen worden van Motorola’s online dienst. De magere 70 MB aan geheugen is uitbreidbaar met micro-sd-kaartjes. Motorola levert standaard een kaartje mee, inclusief voorgeïnstalleerde speelfilm.
Motorola heeft ook aan smartphonemogelijkheden gedacht, zoals een pim (personal information manager) met de niet erg spannende naam ‘Agenda’, een webbrowser en e-mailfunctionaliteit. Ook is het mogelijk applicaties van derde partijen te installeren.
De Z10 mist een qwerty-toetsenbord en meer zakelijk georiënteerde features. Vooral gebruikers die veel mailen of documenten bewerken, zullen de Z10 al snel terzijde schuiven – voor dit soort functies leent de Z10 zich niet erg.
Met de nadruk die Motorola legt op video en multimedia is het raar dat er geen wifi aanwezig is om de dataoverdracht te versnellen. De Z10 legt het op dit gebied af tegen de Samsung i8510.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • videobewerkingssoftware
  • stijlvol uiterlijk
  • geen wifi
  • geen gps
  • geen 3,5mm koptelefoonaansluiting
Als Motorola’s vlaggeschip biedt de Z10 veel: de telefoon is stijlvol en heeft een krachtig besturingssysteem. Helaas biedt de concurrentie meer functionaliteit in eenzelfde formaat, met name de Samsung i8510.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: