}
abonneren

Mobile Media Converter

Mobile Media Converter van Pinnacle is een klein video-conversietool om films of dvd's naar een video-iPod of een Sony PSP (Playstation Portable) over te zetten.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De mogelijkheden van het pakket zijn beperkt: u hebt de mogelijkheid om een dvd of een bestand op uw harddisk te converteren, waarna u kunt aangeven wat het gewenste kwaliteitsniveau moet zijn. Daarbij is keuze uit vier kwaliteitsniveau's voor elk van de twee ondersteunde apparaten.
U kunt ook de geconverteerde video op de harddisk opslaan, wat van pas komt wanneer u meerdere draagbare mediaspelers bezit, die allemaal mpeg4 kunnen afspelen. Vervolgens kunt u de video's handmatig naar elk gewenst apparaat kopiëren.
Een preview-scherm stelt u in staat om het videobestand te controleren, voordat u de conversie uitvoert. Naast deze functies is er weinig anders om uit te proberen.
Het conversieproces verloopt vrijwel probleemloos. Er zijn wel wat beperkingen bij het omzetten van kopieerbeveiligde DVD's, maar het aantal ondersteunde bestandsformaten is indrukwekkend, inclusief WMV en DivX-formaten.
De conversietijd voor bestanden is ongeveer 1:4, dus een film van twee uur duurt een halfuur om te converteren. Kiest u de hoogst mogelijke kwaliteit, dan duurt het iets langer. Het converteren van een DVD is directer afhankelijk van de gewenste kwaliteit, variërend van 1:3 tot zelfs 1:1 bij de best mogelijke instelling.
In onze test bleek de kwaliteit erg consistent; er trad geen vertraging van audio op, ook niet bij de laagste instelling. Wat gebruiksgemak betreft scoort Mobile Media Converter hoog. Er waren echter wel wat problemen bij het herkennen van DVD's, dus het kan nodig zijn om sommige DVD's eerst naar de harddisk te rippen.
Net als met de meeste software die in doos wordt verkocht, is het goed om te weten dat er gratis alternatieven zijn als u bereid bent de moeite te nemen om te zoeken en genoegen neemt met iets minder gebruiksgemak.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel
  • Consistente kwaliteit
  • Erg gemakkelijk in gebruik
  • Beperkte mogelijkheden
Simpele en effectieve manier om video om te zetten naar mpeg4, hoewel er gratis tools beschikbaar zijn die hetzelfde kunnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI