abonneren

Miro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Miro wil als tv van de toekomst een centrale oplossing zijn voor alles met video op internet, van downloaden tot bekijken en converteren. Die functies zijn nuttig, maar helaas is het aanbod aan video’s niet altijd relevant.

Hoewel sites als YouTube vaak zelf een categorie-indeling hebben, zijn er verschillende pakketten die een overzichtelijkere weergave beloven. Miro doet dat ook, maar heeft als extra troef de belofte om vooral hd-content beschikbaar te maken. De kanaalgids is wat dat betreft de centrale plek in het programma. U kunt video’s uit allerlei bronnen op genre doorzoeken of kiezen om alleen hd-materiaal te zien. Filmpjes van sites als YouTube worden ondersteund (ook als download) en ook pod- en vodcasts zijn als abonnement te importeren. Met de ingebouwde browser kunt u filmpjes direct full screen bekijken of naar de Miro-bibliotheek downloaden. Ook torrents zijn met Miro binnen te halen.

Zodra u een video in de bibliotheek hebt staan, kunt u deze uiteraard alsnog bekijken, maar opvallender is de uitgebreide lijst aan bestandsformaten waarnaar video’s geconverteerd kunnen worden. Vanuit de videobibliotheek kunt u met één klik kiezen voor conversie naar formaten voor iPod/iPhone, Androidtelefoons en PlayStation Portable of gewoon een standaardformaat als ogg. De conversie gaat niet bijster snel, maar is wel erg makkelijk. Voor conversie wordt gebruikgemaakt van ffmpeg, wat ervoor zorgt dat het probleemloos werkt op alle door Miro ondersteunde platforms (Windows, Mac en Linux). Een minpunt is de Nederlandse vertaling van het programma, die op veel plekken niet is bijgewerkt voor de nieuwste versie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • alles-in-één voor webvideo
  • veel conversiemogelijkheden
  • makkelijk downloaden
  • aanbod kanaalgids beperkt
Miro kan handige dingen met veel videoformaten, maar voor het makkelijk lokaliseren van nieuwe filmpjes bent u wel afhankelijk van de websites die door Miro worden geselecteerd. Omdat de kanaalgids vooral Engelstalige, legale sites bevat, komen de handige conversiemogelijkheden alleen tot hun recht als u aan die content genoeg hebt of als u al weet waar u uw video’s kunt vinden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie