abonneren

mijnWinkel.nl

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voor het starten van een webwinkel is vandaag de dag bijna geen technische kennis meer noodzakelijk en het aantal webwinkels op internet neemt al jaren toe. Begrijpelijk, want vanuit een luie stoel kunt ook u binnen een uur starten met verkopen. PCM bekijkt de webdienst mijnWinkel.nl waarmee u zelf een eigen webwinkel kunt opzetten.

Mijnwinkel.nl hanteert verschillende abonnementsvormen die in prijs variëren van €5 voor een basiswebwinkel tot €39 voor een professionele webwinkel. Hoe duurder het abonnement, des te meer betaalmogelijkheden en geavanceerde modules u tot uw beschikking hebt.

De bouw van uw webwinkel gebeurt geheel online en alleen als u specifieke wensen hebt voor de lay-out, is enige kennis van html en css noodzakelijk. Een Excel- of csv-bestand met gegevens over uw producten inclusief de links naar uw afbeeldingen is genoeg om in acht stappen een goedwerkende basisversie van uw webwinkel te realiseren.

Het cms is duidelijk gestructureerd en eenvoudig in gebruik. U kunt met dit cms de lay-out aanpassen, producten toevoegen, de bestelprocedure instellen en orders bekijken en afhandelen. De standaardwinkel ziet er al goed vormgegeven uit. Wilt u deze toch aanpassen, dan kan dat op twee manieren. U kunt gebruikmaken van een wizard of u kunt zelf aan de slag gaan door de css- en html-bestanden die u per mail krijgt toegestuurd, te bewerken.

Producten kunt u alleen toevoegen als u uw voorraad in Excel beheert. Een stap-voor-stap voorbeeld hoe u zo'n Excel-bestand maakt, vindt u in de helpbestanden. Nadat de producten in de winkel staan, bepaalt u het bestelproces. Naast de gebruikelijke instellingen voor de lay-out, kunt u hier onder meer acties toekennen, klantgegevens beheren, verzendmethodes aanpassen en de betaalmethode instellen. Het basisabonnement werkt met overboekingen en PayPal. Wilt u betalingen kunnen ontvangen met iDeal, dan moet u overstappen naar Professional Startup webwinkel.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig van opzet
  • basisabonnement is goedkoop
  • weinig keuze in lay-out
Mijnwinkel.nl is simpel in gebruik en biedt alle mogelijkheden die u nodig hebt om een webwinkel te starten, zonder dat enige technische kennis noodzakelijk is. De service blinkt uit in gebruiksgemak, waardoor snel een webwinkel is gerealiseerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webdevelopment

Tags: Webwinkels

Laatste reactie