abonneren

Mijnwebwinkel.nl

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voor het starten van een webwinkel is vandaag de dag bijna geen technische kennis meer noodzakelijk en het aantal webwinkels op internet neemt al jaren toe. Begrijpelijk, want vanuit een luie stoel kunt ook u binnen een uur starten met verkopen. PCM bekijkt de webdienst Mijnwebwinkel.nl waarmee u zelf een eigen webwinkel kunt opzetten.

Snel een eenvoudige webwinkel starten, is op mijnwebwinkel.nl binnen een uur te realiseren. U hebt de keuze uit twee varianten. De belangrijkste beperking van de gratis variant is dat u maximaal 50 artikelen kunt verkopen en u geen eigen domeinnaam hebt. De professionele variant kost €19 per maand en biedt u tevens de mogelijkheid nieuwsbrieven te versturen, kortingsbonnen te gebruiken en facturen te genereren.

De installatie is een fluitje van een cent. Het cms is overzichtelijk en begrijpelijk. Daar staat tegenover dat mijnwebwinkel.nl erg beperkt is in functionaliteit. Binnen het raamwerk van mijnwebwinkel.nl kunt u de kleuren aanpassen, lettertypen veranderen en bepalen of de navigatie- en informatie blokken links of rechts komen te staan.
De producten moeten handmatig worden ingevoerd. Er is geen automatisch import voor xls- of csv-bestanden en ook afbeeldingen moeten een voor een worden geselecteerd. Voor kleinere webwinkels is dit geen enkel probleem, maar het wordt lastiger als u duizend verschillende producten wilt aanbieden.
Mijnwebwinkel.nl is niet vriendelijk voor terugkerende kopers. Er wordt namelijk geen registratie bijgehouden en de koper zal elke keer al zijn gegevens opnieuw moeten invullen. Wel kunnen kopers zich abonneren op een nieuwsbrief en berichten achterlaten in een gastenboek.

Mijnwebwinkel.nl heeft een deal met de Payment Service Provider Mollie voor de afhandeling van betaling via iDeal. Na registratie bij Mollie kunt u hiervan gebruikmaken en betaalt u per transactie €0,99. Daarnaast is mijnwebwinkel.nl bezig met de integratie van de betalingsmethode PayPal en creditcard.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel een webwinkel op poten
  • direct betalen met iDeal
  • te beperkt in functionaliteit
  • geen klantenbeheer
Mijnwebwinkel.nl is prima geschikt als u tevreden bent met de beperkte vormgeving van uw webwinkel, snel van start wil gaan en niet al te veel eisen stelt aan klantenbeheer. Een grote webwinkel bouwen met mijnwebwinkel.nl kan wel, maar kost veel tijd door de gebrekkige invoer van artikelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webdevelopment

Tags: Webwinkels

Laatste reactie