abonneren

Microsoft Student with Encarta Premium 2008

Met de hete adem van Wikipedia in de nek bundelt Microsoft zijn Encarta-encyclopedie in een complete bundel software voor studenten.

Deze biedt hulpjes bij het maken van huiswerk, het schrijven van werkstukken en het opdoen van kennis. In de categorie Huiswerk vinden we Microsoft Math waarmee we eenvoudige wiskundige problemen kunnen oplossen en de Foreign Language Tools die hulp bieden bij het leren van Frans, Duits, Spaans en Italiaans door middel van vertaalwoordenboeken, werkwoordvervoegingen en taalmodules voor Word.

Het onderdeel Projects biedt allerlei hulpmiddelen voor het maken van werkstukken, zoals Office-sjabolonen voor presentaties, tekstdocumenten en grafieken, een citatenwoordenboek en een aantal schrijfwijzers. Al deze extraatjes voor studenten bieden voor de Nederlandse scholier en student vanwege de taal betrekkelijk weinig toegevoegde waarde.

In de categorie Discover and Learn vinden we vooral alternatieve (en niet opmerkelijke) manieren om bij de encyclopedische inhoud van Encarta te komen, zoals bij spelletjes of foto's. Die inhoud is overigens zeer onderhoudend. Weliswaar graaft Encarta niet zo diep als Britannica, maar over belangwekkende onderwerpen weet de encyclopedie gemiddeld meer te melden dan de Nederlandse Wikipedia.

Helaas kunnen we de Amerikaanse editie ($26,49, circa €18,27) om licentieredenen hier niet kopen en zijn we aangewezen op de ruim driemaal zo dure Britse versie, wat het product een stuk minder aantrekkelijk maakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • leuke tools voor studenten
  • voor Nederlandse consumenten wellicht te beperkt
Encarta is op zich een mooie encyclopedie met gedegen informatie en leuke hulpmiddelen voor studenten. Echter is de opkomst van Wikipedia erg sterk en zullen de meeste studenten zich prima kunnen redden met deze gratis encyclopedie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: