abonneren

Microsoft Security Essentials 2.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

Security Essentials is in korte tijd publiekslieveling geworden. Het gratis programma van Microsoft komt over het algemeen goed uit snelheidstests en ook de detectie is vrij goed. In onze test blijkt duidelijk dat het pakket niet mee kan komen met de betaalde concurrentie. De beveiliging tegen online aanvallen is ondermaats, hoewel opvallend genoeg het betaalde Norman Security Suite nog slechter scoort. Ook op schoonmaakgebied schort er nog wel wat aan, hoewel Security Essentials niet de slechtste is.

Tijdens de installatie merken we al met een zeer licht beveiligingspakket te maken te hebben. Die verloopt namelijk lekker snel en ook de updates zijn zo binnen. Veel instellingen zijn er niet en extra functies hoef je niet te verwachten. Het kost dan ook niets. Security Essentials is vooral geschikt voor systemen met low-end hardware waar je echt geen alternatief hebt, maar je levert zeker in qua beveiliging.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goed voor een gratis pakket
  • weinig systeembelasting
  • weinig extra's
  • beveiliging beneden gemiddelde
Security Essentials is vooral geschikt voor low-end hardware, en voor mensen die absoluut niets uit willen geven aan antiviruspakketten. De betaalde alternatieven scoren allemaal beduidend beter, op Norman na.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie