abonneren

Microsoft Cliplets

Microsoft Research produceert kleine toepassingen die niet direct (of helemaal niet) commercieel levensvatbaar zijn. Dat betekent echter niet dat ze niet leuk zijn, zoals Microsoft Cliplets bewijst.
Score
50
  • Pluspunten
  • vermakelijk
  • makkelijk in gebruik
  • Minpunten
  • beperkte exportopties
  • geen ondersteuning mts-bestanden

None

Het idee achter Cliplets leuk en iedereen zal er binnen tien minuten mee uit de voeten kunnen. Nog beter zou het zijn als het als app zou verschijnen voor de mobiele telefoon of tablet, want daarvoor lijkt dit programma nog geschikter dan voor de desktop.

Een cliplet is een kort filmpje met een mix van stilstaande en bewegende beelden, vervaardigd uit een videofragment. De werkwijze is simpel. Je importeert een videoclip in 3gp, asf, avi, mp4 of wmv. Direct daarna vraagt Microsoft Cliplets je om een selectie te maken van tien seconden uit de geïmporteerde clip die je voor de animatie wilt gebruiken. Vervolgens selecteer je één frame uit de clip, die als statische achtergrond moet dienen.

Daarna kun je aan de slag met maximaal zeven lagen om specifieke gedeelten in het beeld te selecteren om te animeren. Je hebt daarvoor verschillende opties: de selectie in een loop afspelen, spiegelen, stilzetten of gewoon afspelen. De tijd en de duur van deze animatie binnen die tien seconden bepaal je zelf. Door een mix van herhalingen, freeze frames, afspelen en stilzetten creëer je zelf een korte animatie die daarna is te exporteren naar mp4- of wmv-formaat om het te delen met anderen.

Microsoft Cliplets is een project van de researchafdeling van Microsoft en er wordt nog aan gesleuteld. Dat is maar goed ook, want Cliplets kent een aantal beperkingen. Zo is importeren van mts-bestanden onmogelijk, is de maximale resolutie van de 32-bits uitvoering maar 640x480, kun je niet exporteren naar animated gif en is de resolutie van de geëxporteerde clip niet te wijzigen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord