abonneren

MetroTwit

Metrotwit is een Twitterbeheerder die het hart van elke Windows-gebruikers sneller doet kloppen, al schiet het soms tekort voor de meest ervaren gebruikers.
Score
80
  • Pluspunten
  • pinsysteem
  • krachtig tweetfilter
  • mooie, flexibele interface
  • Minpunten
  • geen scheduled tweets

None

MetroTwit is op dit moment niet de compleetste Twitterbeheerder die we kennen, maar omdat het Windows-programma een ijzersterke fundering heeft, hebben we goede hoop dat ontbrekende functies in de toekomst worden aangevuld. Dit is bovendien het eerste programma dat we onszelf zowel in Windows 7 als Windows 8 zien gebruiken.

Wie geregeld twittert, stapt na een tijdje uit praktische noodzaak over naar een desktopbeheerder. De meeste mensen kozen tot nu toe voor TweetDeck, dat kort geleden werd opgekocht door Twitter. Maar dit programma voert bijna elke versie grote wijzigingen door, is niet erg flexibel en heeft irritante stabiliteitsproblemen. We kijken daarom naar het meest veelbelovende alternatief voor de pc: MetroTwit.

Metro ook voor Windows 7

Windows 8 is op dit moment vooral de speeltuin van de geeks en nieuwsgierigen. De tabletvriendelijke Metro-interface is immers in Windows 7 nog niet te vinden. Twitterbeheerder MetroTwit zien dat een Metro-app nu al een plekje verdient op het bureaublad. We vinden de interface van MetroTwit, dat draait op de laatste versie van Microsofts .NET-framework, allereerst tot in de puntjes verzorgd. De nadruk in het hoekige ontwerp ligt op tweets, waarbij de bediening slim is verwerkt aan de zij- en onderkant van het scherm. Het is bovendien voor het eerst dat advertenties op een elegante manier in een programma zijn verwerkt, waarbij je zelfs kunt bepalen in welke kolom ze verschijnen.

Flexibel hoofdvenster MetroTwit

Het hoofdvenster van MetroTwit is een stuk flexibeler dan TweetDeck. Je kunt eenvoudig columns toevoegen en verwijderen en ook hun breedte snel aanpassen. Die flexibiliteit geldt ook voor het hoofdvenster: je kunt met de hand herschalen en MetroTwit werkt prima samen met functies als Aero Snap en Taskbar Preview. Een andere functie van Windows 7, het vastpinnen van programma’s en mappen aan de taakbalk, is naadloos verwerkt in MetroTwit. Als je een zoekopdracht uitvoert, of je Direct Messages oproept, wordt een nieuwe kolom bovenop de bestaande geprojecteerd. Je kunt die vervolgens vastpinnen in het hoofdvenster als nieuwe kolom en rangschikken.

Extra functies

Als we naar ons dagelijkse Twittergebruik kijken, heeft MetroTwit veel functies om van te houden. De inline karakterteller is bijvoorbeeld fantastisch gevonden en we stellen het op prijs dat we toegevoegde verkorte links eerst kunnen uittesten voordat we een tweet de wereld in sturen. De quote-optie voor retweets, die in TweetDeck 1.3 een comeback maakte, is in MetroTwit ook gewoon te vinden en het is mogelijk om tweets met bijvoorbeeld spelfouten ongedaan te maken.

MetroTwit filtert uitstekend

Veruit de beste functie van MetroTwit vinden we het ingebouwde filter, waarmee je twitteraars of tweets met specifieke trefwoorden uit je stroom kunt verwijderen, zonder dat je mensen moet ontvolgen. Maar er zijn ook minpunten. Het krachtige Interactions-paneel van TweetDeck, waar je gedetailleerde informatie over andere twitteraars vindt, is afwezig in MetroTwit. Updates voor Facebook of LinkedIn kun je vergeten. En wanneer we een link of afbeelding willen previewen binnenin het programma, worden we soms ongewild doorgeleid naar de browser. Het previewpaneel ziet er mooi uit, maar werkt niet altijd even goed. En hoewel MetroTwit al een eind is gekomen, komt het soms toch tekort voor de meest ervaren gebruikers. Zo is er geen mogelijkheid om op gezette tijden tweets de wereld in te sturen. En hoewel TweetDeck een Chrome-versie en mobiele apps heeft, is MetroTwit op dit moment een pure Windows-app. In de toekomst moet het mogelijk worden om te synchroniseren met mobiele apps als Windows Phone-app Rowi, maar voor mobiele gebruikers is dit niet de ideale Twitterbeheerder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie