abonneren

Messenger Plus for Skype

Yuna Software, het bedrijf achter de add-on Messenger Plus! voor Windows Live Messenger, heeft een versie uitgebracht voor Skype. De voip-applicatie krijgt daarmee extra mogelijkheden, zoals het opnemen van gesprekken en het toevoegen van animaties.
Score
60
  • Pluspunten
  • gratis
  • Minpunten
  • leuk, maar niet handig
  • beperkt

None

Messenger Plus is alles bij elkaar een makkelijk te gebruiken add-on die je echter niet veel extra mogelijkheden biedt. De functionaliteit met betrekking tot het opnemen van videogesprekken is wel erg handig, maar ook daar heb je alternatieven voor (Pamela voor Skype).

Messenger Plus! voor Skype ziet eruit als een taakbalk naast het Skype-venster. De balk kent verschillende opties, waarvan de opname- en logfuncties de belangrijkste zijn. Vooral die opnamefunctie is handig. Wanneer je een gesprek start, wordt er automatisch gevraagd of je het wilt opnemen. Ga je daarmee akkoord, dan wordt het gesprek opgenomen en weggeschreven als videobestand in de Messenger Plus! Map. Er is een vergelijkbare functie voor het loggen van chatgesprekken. Deze is echter minder nuttig, omdat je binnen Skype al chatgesprekken van drie maanden terug kunt halen.

De overige functies zijn vooral leuk en niet zozeer handig. Zo kun je tijdens een gesprek het beeld volhangen met giraffen of plotseling ballonnen oplaten. Verder is de taakbalk uitgerust met verschillende snelkoppelingen naar Messenger Plus-websites waar je bijvoorbeeld een spelletje kunt spelen of een zoekactie kunt uitvoeren. In de toekomst zul je bijvoorbeeld de mogelijkheid gaan krijgen je Skype van een mooie skin te voorzien.

Het is een pluspunt dat Messenger Plus! eenvoudig te installeren is. Let wel op dat je de browserwerkbalk niet installeert en Messenger Plus! niet instelt als standaardzoekmachine en homepage. Die werkbalk bevat niets extra's, behalve een aantal snelkoppelingen naar Wikipedia, eBay, Facebook en Twitter. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: