abonneren

MeediOS

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Gedownloade video's kijken in de huiskamer is populair. Een computer met daarop Windows Media Center is hiervoor prima geschikt, maar er zijn ook alternatieve mediacenterprogramma's. Vandaag bekijken we MeediOS.

Dit project is de opvolger van Meedio, mediacentersoftware dat na overname door Yahoo een zachte dood lijkt te zijn gestorven. De oorspronkelijke gemeenschap die Meedio op handen droeg, heeft besloten een nieuw pakket te ontwikkelen. Dat werd MeediOS. Het project heeft in enkele maanden grote sprongen voorwaarts gemaakt. De software bevindt zich nog in alfafase en is dus zeker niet stabiel. Aangezien MediaOS er veelbelovend uitziet, mag het toch niet ontbreken in dit overzicht.

Het idee achter MediaOS is een kleine programmakern te ontwikkelen, waarbij extra functionaliteit wordt toegevoegd via plugins. De standaard functies zijn echter al uitgebreid te noemen. Het installeren van MeediOS is wel wat omslachtig. Om muziek en video's te importeren, dient u een apart programma op te starten. Deze gaat uw mappen langs en probeert op internet informatie te vinden over de artiesten, albums, et cetera. Als u een omvangrijke collectie hebt, kan dit enige uren in beslag nemen, maar het resultaat is erg goed. Behalve afbeeldingen van albumhoezen, verschijnen ook foto's van artiesten en filmposters groot in beeld tijdens het bladeren door uw collectie. Zelfs de teksten van liedjes haalt MeediOS van internet. Andere mediacentersoftware zal het voorbeeld ongetwijfeld volgen, maar MeediOS loopt hiermee voorop. Het standaard thema dat wordt meegeleverd, heet Evolution en maakt optimaal gebruik van dit beeld. Het zal nog wel een aantal maanden duren voordat er een bètaversie uitkomt van MeediOS.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • standaard al zeer uitgebreid
  • ook nog plugins
  • nog niet compleet
In de alfaversie van MeediOS werkt nog niet alles, maar het is zeker een project om in de gaten te houden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord