abonneren

Medion Aldi Lifetab P9514 (MD 99000)

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
Langzamerhand komen er steeds meer tablets uit die een serieus alternatief vormen voor wie geen Apple iPad wil. Zo laat ook de Aldi zich niet onbetuigd met de introductie van de Medion Lifetab P9514 (MD99000). De eerste Android-tablet die we van deze fabrikant zien.

None

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Minpunten

Het mag gezegd worden, Medion doet het met deze Lifetab meteen goed. Net als de andere op dit moment populaire Android-tablets beschikt de Lifetab over Android 3.2 (Honeycomb). Deze - op dit moment nog meest actuele - Android-versie voor tablets zorgt voor een plezierige probleemloze gebruikerservaring met overzichtelijke schermen. De Google Android-market staat garant voor een in hoog tempo toenemend aanbod van applicaties die zijn aangepast aan de schermgrootte van de Android-tablets.

Hardware
De hardware van de Lifetab mag er zijn: Een nVidia Tegra 2 dualcore-processor op 1 GHz, 1 MB werkgeheugen en 32 GB interne opslagruimte. GPS, bewegingsdetectie, bluetooth 2.1, 3G netwerk en wifi 11n ontbreken niet. De schermkwaliteit is goed, voldoende helder, goede kleurweergave, contrast en uitstekende kijkhoek in alle richtingen. Wel is het scherm bij een zwart beeld een tikje overstraald, waardoor er wat lichte vlekken getoond worden. Dat mag echter de pret van dit uitstekende scherm niet drukken.

De Lifetab is met 13 millimeter in vergelijking tot sommige concurrenten aan de dikke kant. Ook is hij met 720 gram niet erg licht. Toch ligt de Lifetab dankzij een goede gewichtsverdeling en stroeve coating aan de achterzijde goed in de hand.

De Lifetab beschikt over een camera aan voor- een achterzijde voor zowel chatten als foto en video-opnamen. De kwaliteit van de beelden is bij voldoende licht redelijk goed. Bij kunstlicht wordt het allemaal een beetje flets, grauw en korrelig, een flitser is niet aanwezig. Wel erg praktisch is dat de camera in het midden van het apparaat zit. Zo gaat het richten een stuk eenvoudiger dan bij en tablet waar de camera in een hoek zit.

Compleet
De Medion Lifetab wordt ook nog eens heel compleet geleverd. Zo is er een zacht leren hoesje, een micro-usb-kabel en een oplader, die een beetje onhandig in de dockingpoort moet. Deze poort wordt ook gebruikt voor de hdmi-aansluiting. Via de meegeleverde hdmi-kabel sluit je de tablet eenvoudig aan op een hd-tv. Deze kabel ontbrak bij ons test-exemplaar, dus dit hebben we helaas niet kunnen testen. Medion levert een oortelefoon voor het in stilte luisteren.

Prestaties
Het geluid met Dolby Mobile klinkt, ondanks de bescheiden speakers, voor een tablet bijzonder goed. Multitasken is geen probleem. Muziek of video streamen vanaf het netwerk (via DLNA) of internet, het gaat allemaal vlot en zonder haperen. De gangbare videoformaten worden daarbij standaard ondersteund inclusief flash.

De prestaties zijn ook met benchmarks gemeten prima en geheel in overeenstemming met wat je van een nVidia Tegra 2 mag verwachten. De multitouch-bediening via het aanraakscherm gaat bijzonder soepel en zonder haperen.

Software
De Medion Lifetab wordt geheel gebruiksklaar geleverd met een aantal praktische apps, zodat je er direct mee aan de slag kunt. Uiteraard zijn de standaard Android Google-programma's zoals Maps, Gmail en Google+ aanwezig.

Met Lifetab Media speel je muziek en video af of blader je door je foto's. Er is ook nog een speciale muziekspeler waarmee je door je beschikbare muziekalbums bladert en deze afspeelt. Met de Video-editor kun je je zelf opgenomen video's direct editen. Met Docs To Go bekijk en bewerk je office-documenten en met het digitaal tekenblok creëer je snel je eigen kunstwerken. Direct vanaf het tablet documenten en foto's afdrukken kan via de PrinterShare-App. Via de ES File Explorer blader je door alle mappen op je interne geheugen of micro-sd kaart. Met PowerDvd remote bedien je met de tablet je pc waarop PowerDVD geïnstalleerd staat.

Ook aan de spelende mens is gedacht met de spellen GOF2 THD en Dungeon Defenders, die je nog wel eerst bij de eerste keer gebruiken moet downloaden.

Accu
Medion specificeert een gebruiksduur van 8 uur op één acculading. Wij denken dat dit afhankelijk van het gebruik haalbaar is. Wij hebben met al onze intensieve tests op tien minuten na de acht uur net niet gehaald.

Vroeg uit de veren
Net als bij de notebooks en computers die verkocht worden bij de Aldi, verwachten we dat de voorraden per filiaal zeer beperkt zullen zijn. Vroeg uit de veren gaan en op tijd in de rij staan zul je er dus waarschijnlijk voor over moeten hebben om deze tablet te bemachtigen. PCM heeft verder geen informatie over de beschikbaarheid van deze tablet bij de Aldi.

Pluspunten Minpunten Conclusie
 • compleet
 • wifi + 3G
 • prestaties
 • geluidskwaliteit
 • relatief dik
 • kwaliteit camerabeeld
 • beperkt verkrijgbaar
Een bijzonder complete, plezierig te gebruiken, goed presterende Android-tablet, die zeker met de aanwezigheid van 3G-breedband en 32 GB opslag, heel redelijk geprijsd is. Een uitstekende tablet voor multimedia-gebruik, internet en gamen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: