abonneren

Mediamonkey 3

Mediamonkey is een veelzijdig en overzichtelijk programma dat bijna alle audiobestanden kan afspelen. Het afspelen van videobestanden is echter niet mogelijk.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De mediabibliotheek vormt het hart van Mediamonkey. Hier voert u uw mappen met muziek in, waarna deze geindexeerd worden in de bibliotheek. De bibliotheek kan automatisch worden bijgewerkt, maar daarvoor hebt u wel de niet-gratis 'Gold-versie' nodig. Een grote mediabibliotheek geeft geen problemen.

Naast lokale media kunt u ook internetradio beluisteren vanuit Shoutcast en Icecast. Dit werkt vlekkeloos: u komt rechtstreeks op de Shoutcast-website en kunt uw radiostation naar keuze opzoeken. Verder bevat Mediamonkey links naar online muziekwinkels als Amazon en cd Universe, zodat u rechtstreeks cd's kunt bestellen. De link naar de All Music Guide is hierbij erg handig.
Het uiterlijk van Mediamonkey is enigszins aan te passen met behulp van skins, maar buiten de drie skins in het installatiepakket zijn er weinig skins te vinden.

Het rippen en branden van cd's is mogelijk. Ook converteert u eenvoudig muziek van het ene naar het andere formaat. Verder werkt Mediamonkey goed samen met uw draagbare mp3-speler of iPod.

De Gold-versie bevat als extra's de filemonitor die de mediabibliotheek automatisch bijwerkt, uitgebreidere opties voor het zoeken, aanmaken van playlists en synchronisatie met externe apparaten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteuning voor bijzonder veel audioformaten
  • eenvoudige bediening
  • geen ondersteuning voor video
  • internetradio alleen via Shoutcast en Icecast
Mediamonkey is een prima audioaplayer vanwege z'n goede support voor mediaformaten en zijn eenvoudige bediening.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: