McAfee LiveSafe 2015

Met LiveSafe levert McAfee een product af waarmee je alle apparaten kunt beveiligen. Via één licentie installeer je de software op een pc, Mac, smartphone en tablet.

Installatie van McAfee

Om alles in goede banen te leiden, moet je eerst een account aanmaken. Vanuit het online bedieningspaneel download je de software en stuur je koppelingen naar mobiele apparaten. Een vriendelijk gebaar is dat McAfee zijn gebruikers aanbiedt om een rondleiding te volgen. Op die manier maak je vlot kennis met alle functies van het softwarepakket en dat kan vaak handig zijn.

Verbeterde functie

Veel vernieuwing is er overigens niet te vinden, want we zien eigenlijk exact dezelfde functies als de versie van vorig jaar. McAfee geeft aan dat de software vooral op het gebied van malware-detectie is verbeterd. Het Duitse testorgaan AV-TEST heeft McAfee LiveSafe niet onder de loep genomen, waardoor we de veiligheidsfactor lastig met andere virusscanners kunnen vergelijken. Onze eigen bevindingen zijn overigens prima, want het softwarepakket zet resoluut alle geïnfecteerde bestanden op ons testsysteem in quarantaine. Het valt trouwens op dat de ‘snelle’ scanfunctie wel erg veel tijd in beslag neemt.

Personal Locker

Een interessante functie is Personal Locker. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een persoonlijke kluis voor je persoonlijke documenten. Omdat de opslaglocatie zich in de cloud bevindt, heb je met alle apparaten gemakkelijk toegang. Via gezichts- en stemherkenning lukt het om de Personal Locker te openen. Ieder account mag 1 GB data opslaan in de cloud. Houd er overigens rekening mee dat Personal Locker op pc’s alleen werkt onder Windows 8. Verder is de functie SafeKey het vermelden waard. Hiermee wissel je op een veilige manier wachtwoorden uit tussen verschillende apparaten.

Veiligheidsvaarschuwingen van McAfee

McAfee LiveSafe is het uitgebreidste en tevens ook duurste softwarepakket in deze antivirustest. Zo ontdekken we in het programma ouderlijk toezicht, een linkscanner, een opschoonprogramma en een bestandsvernietiger. De software van McAfee is betrouwbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat McAfee je regelmatig bestookt met allerlei veiligheidswaarschuwingen. De diverse iOS-apps van McAfee zijn op het gebied van veiligheid vrij beperkt, want hiermee kun je alleen verloren apparaten terugvinden, wachtwoorden beheren en documenten online opslaan. Voor Android biedt de antivirusontwikkelaar meer functies, zoals bescherming tegen virussen en online bedreigingen. Bovendien houdt het tooltje omstreden websites buiten de deur. Helaas biedt de app geen bescherming tegen dubieuze apk-bestanden.

Volgende pagina: Norman Security Suite Pro 11

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, review, mcafee, virusscanners, mcafee livesafe 2015, installatie mcafee lukt niet, personal locker mcafee, mcafee waarschuwing uitzetten