abonneren

McAfee Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

McAfee scoort niet goed in het tegenhouden van online aanvallen. Door het puntenverlies aldaar wordt het moeilijk om een goede score te halen, hoewel het pakket 100% scoort voor de (on)bekende malware en ongewenste software. De schoonmaak scoort ook niet veel punten. Bij navraag laat McAfee weten dat het uiterlijk begin 2012 een compleet vernieuwde engine levert als gratis update voor alle klanten: hopelijk staat het met de beveiliging en opruiming dan beter.

De interface van McAfee ziet er nog ongeveer hetzelfde uit als vorig jaar, net als de hoeveelheid functies. Pluspunt blijft de aanwezigheid van een gratis online backup, die nog steeds maar door een beperkt aantal Internet Security-pakketten wordt aangeboden. Jammer genoeg is ook de prijs van McAfee vrij hoog, met een prijsverhoging van € 5 ten opzichte van de 2011-versie. Als je meerdere pc's wilt beveiligen, kan het nieuwe alles-in-éénpakket McAfee All Access een prijsbewuste optie zijn.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gratis online backup
  • beveiliging slecht
  • schoonmaak slecht
McAfee blijft op de techniek achter: pas begin 2012 zal het bedrijf een nieuwe engine-update uitbrengen. De gratis inbegrepen online backup is een pluspunt maar rechtvaardigt het prijskaartje van € 65 niet.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord