abonneren

Mayhem

Mayhem reduceert programmeren tot zijn eenvoudigste vorm: “als dit gebeurt, moet dat uitgevoerd worden”. Dit eenvoudige pakket is desondanks krachtig genoeg om je halve huis te automatiseren.
Score
80
  • Pluspunten
  • uitbreidbaar met modules
  • zeer krachtig
  • Minpunten
  • interface soms onhandig

None

Ook in de bètaversie is Mayhem al een erg krachtig programma, ondanks de simpele interface. Hopelijk pikt de community het op en wordt Mayhem uitgebreid met nog veel meer modules.

Software om in Windows sneltoetsen toe te wijzen is niet nieuw. In essentie is Mayhem hetzelfde, maar de modulaire opbouw maakt het veel beter uitbreidbaar. Het hoofdscherm van Mayhem bevat slechts twee knoppen: Choose Event en Choose Reaction. Je kiest een Event (bijvoorbeeld het indrukken van een sneltoets) en een Reaction (de actie die uitgevoerd moet worden). De kracht zit hem in de types events en reactions. Je kunt niet alleen een sneltoets als event laten gelden, maar veel meer. Mayhem kan bijvoorbeeld bijhouden wanneer er in een map iets verandert, wanneer een rss-feed vernieuwt of wanneer er via spraakherkenning iets binnenkomt. Ook met de mobiele app (Mayhem Remote voor iOS, Android en Windows Phone) kun je events veroorzaken, of met Microsofts Xbox 360-controller. Reactions doen met name dingen op je pc, zoals geluid aan- of uitzetten of samenwerken met PowerPoint 2010. Events en reactions zijn uit te breiden door ontwikkelaars. Zo heeft domoticafabrikant Insteon al een module gebouwd waarmee je in huis je lampen en domotica-apparaten kunt bedienen.

Mayhem is erg krachtig, omdat je willekeurige combinaties van events en reactions kunt bouwen. De kracht zit hem in je eigen verbeelding. Mayhem is nog in ontwikkeling. Je kunt met de kant-en-klare modules aan de slag, maar zelf programmeren is ook een optie als de gewenste functionaliteit er nog niet is. De interface is zo nu en dan onhandig. Al aangemaakte events en reactions zijn niet gemakkelijk aan te passen als je bijvoorbeeld een type reaction wilt vervangen door een andere. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: Programmeren, mayhem