abonneren

Mail2web

Hoewel webmaildiensten enorm veel gebruikers hebben, is de mailclient op de desktop onverminderd populair. Wij testen acht web- en desktopclients en kijken welke oplossing het best functioneert. Vandaag: Mail2web.

Waar diensten als Google zijn gegroeid van webmail tot client, is het bij het Canadese Mail2web andersom gegaan. Deze dienst functioneert als een normale client, zoals Outlook of Thunderbird, maar dan online. Het kan mail ophalen uit pop3- en imap-accounts en die online weergeven. Het grote voordeel van Mail2web is dat registratie niet verplicht is. Het ingeven van een e-mailadres en wachtwoord is het enige dat nodig is; Mail2web bedenkt zelf de correcte serverinstellingen erbij en probeert in te loggen. Uiteraard kunt u die zelf ook opgeven via de geavanceerde loginprocedure, wat ook de plek is om in te loggen op imap-accounts.

Zodra u bent ingelogd, blijkt echter het grote nadeel van de dienst. Mail2web is gratis, maar ook absoluut onoverzichtelijk. Bij andere webdiensten is de trend om advertenties weg te halen of minder prominent te laten zien, maar Mail2web trekt zich daar niets van aan. Grote banners vullen het beeld en het mailoverzicht wordt gereduceerd tot een klein lijstje in het midden van de pagina. Door middel van een onoverzichtelijk menu kunt u eventueel een account aanmaken, waardoor u met één login meerdere accounts kunt controleren. Qua functionaliteit is het erg beperkt en ook de interface komt niet in de buurt van de concurrentie. Mail2web is gratis voor gebruik in (mobiele) browsers. Voor het checken van uw mail met push-notificaties moet betaald worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • meerdere mailaccounts checken met één login
  • beperkte functionaliteit
  • betaling voor pushnotificaties
Voor gratis gebruik blijft het nut van Mail2web beperkt tot het snel checken van e-mail op apparaten zonder echte mailclient, maar zelfs dan kunt u beter kiezen voor een van de makkelijker te gebruiken concurrenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webmail

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord