abonneren

Magix Video Pro X5

De nieuwe versie van Magix Video Pro, X5, biedt een aantal kleine vernieuwingen. De interface is iets lichter geworden en de monitor beschikt over een extra knop voor instellen van de resolutie.

Automatisch schakelt de resolutie terug naar een half zodra je met hd-video gaat werken. Het resultaat is duidelijk merkbaar: de tijdlijn speelt makkelijker af, zonder dat de kwaliteit merkbaar afneemt.

Ook boven de tijdlijn staat een aantal extra knoppen die het makkelijker maken om een modus voor het monteren te selecteren. Helaas is er niets veranderd aan de functies om het monteren te vereenvoudigen. De trimtechnieken die je op de tijdlijn kunt uitvoeren zijn zeer beperkt en als je ze uitvoert slaat de monitor regelmatig op zwart. Bij het trimmen van de clips wordt de bronmonitor niet ingezet als extra hulpmiddel en er wordt nooit meer dan één beeld getoond, waardoor de gevolgen van je trimactie op andere clips niet direct te volgen zijn.

Nieuw zijn de optie tot het aanmaken van meerdere tijdlijnen en de mogelijkheid om de totale tijdlijn weer te geven in een monitor. Beide functies zijn helaas niet goed uitgewerkt. Zo zijn de verschillende tijdlijnen niet te nesten en wordt de tijdlijnweergave getoond in de hoofdmonitor, waardoor je deze dan niet direct kunt gebruiken.

Video Pro X5 wordt geleverd met de nieuwe Colorfast-plugin van NewBlueFX. Met deze plugin kun je geavanceerde kleurcorrecties uitvoeren, al dan niet met behulp van maskers. Dit werkt allemaal goed, ook al is het voorbeeldvenster te klein om prettig mee te werken. Erg fijn is dat in de export aandacht is besteed aan de Cuda-ondersteuning. Deze werkt nu ook met mpeg-2 en mp4-bestanden, wat veel rendertijd scheelt.

Magix Video Pro X5 is een prima pakket, ook al biedt het weinig vernieuwingen ten opzichte van Pro X4. Video Pro X5 is geschikt voor de amateur die net iets meer wil. Daarvoor betaalt hij wel een hoge prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord