abonneren

Magix Video Deluxe Premium 2013

Als je video wilt monteren, dan scheelt het een slok op een borrel als je dat doet met de juiste videobewerkingssoftware. Om je een handje te helpen bij het vinden van dat pakket, bekijken we mogelijke kandidaten waarmee je goed een filmpje kunt monteren.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

De handigste manier om videobestanden te organiseren in Magix Video deluxe, is door eerst in Windows een mappenstructuur te bedenken en er daarna in Video deluxe een shortcut naar te maken. Omdat Video deluxe niet werkt op basis van projectmappen met verwijzingen naar videobestanden, moet je je realiseren dat wanneer je bestanden verwijdert, deze ook daadwerkelijk weg zijn. In Video deluxe zelf zijn er verder geen opties om videoclips te classificeren of te waarderen.

Er is één monitor die zowel de bron- als tijdlijnmonitor is. In de bronmonitor zijn videoclips te trimmen en met de muis te verplaatsen naar de tijdlijn. Daar kan je videoclips verder trimmen, maar echt eenvoudig is dat niet en alles moet met de muis. Als je met de muis de clip precies onderin beetpakt, kan je de ripple edit gebruiken. Schuif je de muis een paar millimeter naar boven dan schakelt deze over op de rolling edit, waarbij je het snijpunt tussen twee clips verplaatst. Je krijgt dan maar één beeld te zien en vaak slaat de monitor op zwart door een bug in het programma.

Je kunt ook de Objecttrimmer gebruiken. In die trimmer kan je gebruikmaken van de ripple edit en slip edit. Bij die laatste optie krijg je zowel het eerste als laatste beeld te zien van die clip. Het is zonde dat de Objecttrimmer niet schaalbaar is, waardoor de beelden zeer klein blijven.

De audiotools in Video deluxe zijn goed. Op de tijdlijn kan je het volumeniveau van individuele clips op twee manieren aanpassen, terwijl het volumeniveau van afzonderlijke tracks of de master ingesteld kunnen worden met de audiomixer. 
Video deluxe beschikt over een zeer goede encoder, waarbij jezelf van alles mag instellen. Dat is dan ook tevens de valkuil, omdat hier termen worden gebruikt die de meeste mensen absoluut niet zullen begrijpen. Desalniettemin zien de geëxporteerde bestanden er prima uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: Videobewerking