abonneren

Magix PC Check & Tuning 2012

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Schoonmaaktools doen vaak niet wat ze beloven. We testen drie bijgewerkte versies: vandaag PC Check & Tuning 2012.
Score
70
  • Pluspunten
  • aardige snelheidsresultaten
  • veel tools
  • Minpunten
  • niet goedkoop
  • taalfouten

None

De verbeterde opstarttijd is best goed, al zou je een flink aantal wijzigingen ook zonder dit programma wel kunnen doen. € 40 blijft veel geld.

PC Check & Tuning wordt geleverd op cd met een handige extra tool: Bestanden Redden. Magix heeft hier goed over nagedacht. Als je bestanden per ongeluk hebt verwijderd, hoef je alleen maar de cd van PC Check & Tuning in je pc te stoppen en de tool te starten. De interface is dan wel onhandig en gammel, het is een zeer welkome bonus. Een andere bonus is Magix PC Live en Magix Screenshare. Die eerste is een soort Magix-vervanger van het Windows Onderhoudscentrum, de tweede een TeamViewer-kloon.

Als we eindelijk aan PC Check & Tuning zelf toekomen, blijkt Magix zijn best gedaan te hebben om zoveel mogelijk functies in het programma te stoppen. Op verschillende tabbladen kun je allerlei onderdelen van Windows optimaliseren. Het PC Check-tabblad is daarvoor het handigst. Met één klik gaat het programma op onderzoek uit en worden de problemen op een rijtje gezet. Onnodige opstartprogramma’s, data-afval, achtergronddiensten: Check & Tuning zoekt het uit. Ook updates voor geïnstalleerde programma’s en drivers worden weergegeven. Na opruiming moet je pc opnieuw opgestart worden. Als je niet geïnteresseerd bent in alle informatie over wat er opgeruimd wordt, kun je vanuit het startmenu ook direct het Eenkliksonderhoud starten.

Andere tabbladen binnen PC Check & Tuning bieden handmatige opruiming, defragmentatie, schijfopruiming en allerhande informatie over je pc en de prestaties. Voor de test voeren we alleen de eenkliksoptie van het PC Check-tabblad uit. Dat zorgt voor een aardig resultaat. PCMark benchmark    t een constante 1% snelheidsverbetering: niet direct merkbaar, maar Magix doet in elk geval iets. Het opstarten gaat 15,3 seconden sneller, het afsluiten 0,5 seconde.


Als je een perfecte vertaling eist, kun je PC Check & Tuning beter niet gebruiken. Zoals gebruikelijk wordt de interface weer gevuld met labels die in het Nederlands te lang zijn (dus uit de interface vallen) en allerhande taalfouten.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: