abonneren

Magix Foto’s op DVD 2013 Deluxe

Als je veel foto’s maakt, weinig tijd hebt en deze foto’s toch leuk wilt presenteren, dan is er een snelle oplossing: specifieke software om een diashow te maken. Wij vonden een aantal mogelijke kandidaten waarmee je deze klus snel kunt klaren en hebben die voor je getest.

Foto’s op dvd biedt je een groot aantal mogelijkheden om een leuke diashow te maken. Wil je snel resultaat, dan kies je voor de Slideshow Assistent of Filmtrailer-optie en wil je precisie, dan kies je voor de handmatige optie.

Je kunt gebruikmaken van een eenvoudige storyboard of een geavanceerde tijdlijn om je fotoshow samen te stellen. Werk je met het Storyboard, dan voeg je kant-en-klare overgangen en effecten razendsnel toe met een muisklik, zodat je daarna in de tijdlijnmodus de verfijningen kunt aanbrengen. Daar kan je verschillende sporen gebruiken om beelden over elkaar heen te leggen of om muziekjes te mixen. Heel prettig is dat je meerdere storyboards of tijdlijnen gelijktijdig mag gebruiken, zodat je een grote fotoshow kunt opdelen in stukken.

Foto’s op dvd bevat alle functionaliteit die nodig is om een goede fotoshow te maken. Er zijn tal van overgangen, effecten en correctiemogelijkheden en er is zelf een apart programma om een routeanimatie te maken op een wereldkaart. Het programma is in de bewerkingsfase niet moeilijk in gebruik en in een mum van tijd zal je de diashow af hebben. Het is dan ook jammer dat die eenvoud wordt verlaten zodra je de fotoshow probeert te exporteren. Er is wel een eenvoudige automatische optie om te exporteren, maar die levert minder kwaliteit dan de handmatige optie. Echter, als je die optie gebruikt dan word je overdonderd door Engelse termen en tientallen geavanceerde parameteropties, waarvan de meesten niets zullen snappen. Het zijn echter wel juist die opties die het mogelijk maken om je fotoshow met een perfecte kwaliteit te exporteren.

Magix Foto’s op dvd 2013 is, ondanks de verouderde interface, een pakket dat alles in huis heeft om een goede fotoshow af te leveren. Daarnaast is het natuurlijk een voordeel dat dit pakket voornamelijk in het Nederlands is uitgevoerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: diashows

Laatste reactie