abonneren

Magic DVD Ripper 5.2.0

Met converteerprogramma's kunt u uw dvd-video's bekijken en beluisteren op alternatieve afspeelapparaten, zoals de mobiele telefoon, de iPod of de pda. We hebben Magic DVD Ripper 5.2 voor u getest.

Magic DVD Ripper is duidelijk geprogrammeerd door een liefhebber van dvd-video en speelfilms, want wie zich wat verdiept in de mogelijkheden van dit programma, herkent vakwerk. Toegegeven, de interface van Magic DVD Ripper komt wat gekunsteld over, maar eenmaal achter de schermen is daar weinig meer van te merken. De kunst van het weglaten is goed uitgevoerd, want u wordt niet lastig gevallen met onnodige extra's. U kunt backuppen (= kopiëren naar een nieuwe dvd-video) en u kunt rippen (naar videobestanden) en meer niet.

Magic DVD Ripper is zeker niet het langzaamste programma in deze test, maar over de verkleinde beeldkwaliteit is wel wat op te merken. Zo zijn de ondertitels een tikkeltje van kleur verschoten, hetgeen te maken heeft met de beeldbewerkingsroutines die worden gebruikt. Het rippen in de originele resolutie is wel prima uitgevoerd, maar dat kunnen we verwachten van een tool die ook één-op-één kan backuppen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima rip mogelijkheden
  • geen overdaad aan opties
  • interface is niet echt intuïtief
Ondanks zijn ietwat gekuntstelde interface is Magic DVD Ripper een prima rip-programma wat zijn werk uitstekend doet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: