abonneren

LoiLoScope

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voor videobewerken kom je snel terecht bij namen als Pinnacle Studio, Magix Video deluxe of Vegas Movie Studio. Uiteraard zijn dit prima pakketten, maar het kan veel goedkoper. Veel van de goedkopere software is onbekend, maar allesbehalve slecht. Vandaag: LoiLoScope.

Het videomontageprogramma LoiLoScope is in het Nederlands. De interface van dit programma is zeer fraai en compleet dynamisch. Het bestaat uit een bureaublad met daarop verschillende vensters die je in- of uit kunt schakelen en kunt verplaatsen. Mediabestanden die je wilt gebruiken voor je montage plaats je eveneens op dit bureaublad.

De mediabestanden zijn te importeren door gebruik te maken van de Mediabrowser. Ook deze is geheel dynamisch en dat is even wennen. Zodra je met de muis over een thumbnail beweegt, verschijnt er direct een previewvenster en wordt het mediabestand afgespeeld. Bestanden die je wilt gebruiken sleep je naar het bureaublad van LoiLoScope. Daar kun je de mediabestanden eenvoudig ordenen door gebruik te maken van magneten.

Door het openen van een tijdlijn met eigen previewvenster start je met de montage van video. Het leuke is dat je net zoveel tijdlijnen kunt openen als je zelf wilt. Deze tijdlijnen kennen geen video- of audiotracks: door de mediabestanden er op te positioneren, ontstaan ze vanzelf. LoiLoScope kan overweg met alle bekende videoformaten die je desgewenst combineert in een enkele montage. Zodra je op een mediabestand in de tijdlijn klikt, verschijnen er schuifbalken om de video te trimmen. Daarnaast worden er twee knoppen zichtbaar om het volume te regelen en om handmatig een overgang te maken. Dit laatste kan ook automatisch, maar dan moet je de verschillende clips elkaar laten overlappen.

Aan de linkerkant van de tijdlijn is een extra venster uit te klappen met optie om de videoclip te roteren, te schalen, de beeldverhouding aan te passen, maar ook om extra gegevens te verkrijgen over de gebruikte videoclip of een picture-in-picture te creëren. Er zijn niet veel effecten, maar genoeg om je uren mee te vermaken als je de Effectpen gebruikt. Met deze Effectpen, die je in de vorm van een kwast of stempel kunt gebruiken, zijn alleen specifieke delen van de video te beïnvloeden door het gebruikte effect. Daarnaast kun je de Effectpen gebruiken om animaties toe te voegen aan de video. Video is direct te exporteren naar Facebook, YouTube of Vimeo, maar je kunt er ook een wmv-, avi-, mov-, mpeg2- of mpeg4-bestand van maken. Exporteer je met de h.264-codec, dan is de encodeertijd te verkorten door CUDA te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • intuïtief
  • CUDA
  • niet veel effecten
LoiLoScope is een echte verrassing. Het programma werkt zeer intuïtief en daardoor makkelijk voor iedereen die niet vaak video bewerkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie