abonneren

LogMeIn Free

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Alles is binnen handbereik via internet. Maar wat als u nu net vergeten bent dat belangrijke Word-bestand mee te nemen naar uw werk? Een remote access client zoals LogMeIn Free is dan een uitkomst.

LogMeIn heeft evenals TeamViewer inmiddels wereldwijd al meer dan 100 miljoen apparaten met elkaar verbonden en maakt in wezen gebruik van dezelfde techniek als RemotelyAnywhere. De online variant van dit programma biedt u een interface aan waarmee u meerdere computers op afstand kunt managen. U dient echter wel eerst een account aan te maken en vervolgens de clientsoftware te installeren.

Na het inloggen op de website van LogMeIn ziet u in de interface welke computers er aan uw account gekoppeld zijn. Ook LogMeIn heeft een gratis variant die u op zoveel computers mag installeren als u wilt. U moet dan wel op elke computer op de website van LogMeIn met uw account inloggen en de software downloaden om de koppeling van die pc naar uw account te maken. Dat is natuurlijk niet zo handig als u iemand 'even snel' op afstand wilt helpen. Dit impliceert dat de tool meer is gemaakt om te installeren op verschillende pc's die u wilt kunnen beheren dan om snel iemand uit de brand helpen. Hiervoor heeft LogMeIn namelijk een aparte dienst: LogMeIn Rescue. Deze dienst biedt wel de mogelijkheid om via een pincode iemands pc snel over te nemen.

Desalniettemin kunt u wel alle pc's in uw lijst overnemen als u er eenmaal de client op hebt geïnstalleerd. De Free-edition bevat alleen het noodzakelijke: u kunt enkel het scherm van de gebruiker overnemen. Functionaliteiten voor bestandsoverdracht en management van andere zaken zijn alleen mogelijk met de Pro-edition.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • partnerlijst met bekende computers
  • handmatig op iedere pc installeren
LogMeIn Free is leuk als u gratis een netwerk van computers wilt beheren met alleen scherm op afstand, maar in dat geval is TeamViewer toch meer aan te raden vanwege het gratis karakter, z'n functionaliteiten en de gratis webinterface met favoriete computers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: