abonneren

Lockerz

Lockerz is een wereldwijde community waar entertainment, online winkelen en een sociaal netwerk zijn gecombineerd in één website.

Gebruikers van Lockerz worden beloond voor hun activiteiten op de site. Bijvoorbeeld door een van de tienduizenden producten te kopen in de eigen online winkel of die van aangesloten partners. Maar ook het plaatsen of delen van content, het aanmelden van nieuwe gebruikers, het bekijken van een video, het beantwoorden van een dagelijkse poll (dailies) en nog veel meer, leveren zogeheten PTZ op. Die kun je gebruiken om met korting producten via Lockerz te kopen. Hoe meer PTZ je hebt verzameld, hoe meer korting je kunt bedingen. Hoewel Lockerz claimt wereldwijd te verzenden, zijn er behoorlijk veel producten die niet naar Nederland verscheept kunnen worden.

Starten met Lockerz
Als je geen apart account wilt maken voor Lockerz kun je inloggen met je Twitter- of Facebookaccount. Lockerz biedt de mogelijkheid om je vrienden van deze sociale netwerken op eenvoudige wijze een uitnodiging te sturen om Lockerz ook te gebruiken. Natuurlijk kun je ook nieuwe vrienden maken op Lockerz. Je kunt de activiteiten van je vrienden op Lockerz volgen op de pagina 'Feeds'. Publicaties op Lockerz worden decalz genoemd. Je kunt reageren op decalz, of ze als favoriet markeren, toevoegen aan het eigen account of delen op andere sociale netwerken. Dergelijke activiteiten leveren PTZ op voor de persoon die de content oorspronkelijk heeft geplaatst.

Eigen locker
Iedere gebruiker van Lockerz krijgt een eigen 'locker'. Daarop kun je content van Lockerz delen op een virtueel prikbord. Ook kun je zelf content toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld foto's uploaden, video's toevoegen met embedding code of url, of links naar interessante websites delen die zijn voorzien van beeldmateriaal. Heb je Twitter of Facebook met Lockerz gekoppeld, dan zijn ook de foto's die je hebt gepubliceerd met diensten zoals bijvoorbeeld Instagram beschikbaar op je Lockerz-account. Lockerz biedt eveneens de mogelijkheid om beeldmateriaal te importeren dat je hebt gepubliceerd via de webdienst Tumblr. Je kunt zelf bepalen welke decalz je op je lockerpagina wilt weergeven. Om je verzameling decalz overzichtelijk te houden kun je deze bewaren in 'collections'. Je kunt zo veel collecties maken als je wilt, maar je kunt er slechts drie tegelijk op je Lockerpagina plaatsen.

Decalz delen
Zelf decalz op Lockerz te plaatsen is simpel: voor browsers (desktop en mobiel) is er een bookmarklet. Die sla je op als bladwijzer. Content van websites deel je door op de knop te klikken. Daarnaast is er een applicatie beschikbaar voor iOS-apparaten. Er is ook een extensie/plug-in beschikbaar voor de desktopprogramma's Chrome, Firefox en Safari. En tenslotte is er nog de knop 'Add to Lockerz' die je op je eigen website kunt plaatsen.

Verlanglijstjes
Wie zelf geen materiaal heeft om te delen op Lockerz, kan op zoek gaan naar leuke of interessante decalz van anderen. Om de zoektocht makkelijker te maken, heb je keuze uit diverse categorieën, maar je kunt ook de zoekfunctie gebruiken. We vinden op Lockerz veel verlanglijstjes met producten die gebruikers tegenkomen in de online winkel van Lockerz.
Lockerz biedt tevens een overzicht van populaire gebruikers en decalz. In de categorieën 'Celebrities' en 'Music' bevinden zich diverse bekende Amerikaanse artiesten en bands die Lockerz gebruiken voor contact met hun fans. Ze delen persoonlijke foto's of tonen welke producten zij leuk vinden. Bekende gebruikers van Lockerz zijn bijvoorbeeld Kourtney Kardashian, Jessica Simpson, Paris Hilton, Kelly Osbourne, Rihanna en LMFAO.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: lockerz