abonneren

LifeCam NX-6000

Naast Besturingssystemen en software maakt Microsoft ook al enige tijd hardware, Hardware met hoogwaardige kwaliteit en uitgebreide software.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met de LifeCam NX-6000 richt Microsoft zich op de mobiele markt voor webcam gebruikers en dat doen ze niet slecht. Hoewel de prijs van 99,95 euro wel naar kwaliteit staat.

Het pakket


In de doos zit natuurlijk de LifeCam, een driver cd, een speciaal hoesje om de Lifecam in te stoppen en een voucher voor een gratis Windows Live Messenger thema pakket van de website Kiwee en natuurlijk de handleiding. Het hoesje is erg sterk, en is net groot genoeg om de webcam in te stoppen.

Mobiliteit


Omdat Microsoft met de LifeCam NX-6000 zich op de mobiele notebook markt richt, kan een universele bevestigingsklem niet missen. Deze klem kan groot genoeg worden om op elk scherm te passen. De lens van de camera kan naar boven en beneden worden gedraaid, en na gebruik kan de lens worden ingedrukt zodat deze verdwijnt in de behuizing. Dit heeft 2 voordelen, de LifeCam wordt kleiner en de lens wordt beschermd. Mocht je tijdens het gebruik hem per ongeluk indrukken, dan is er geen probleem; de LifeCam schakelt zichzelf niet uit. Tijdens het gebruik licht ook het microsoft logo wit op.

Installatie


De installatie van drivers en andere software gaat erg makkelijk, tijdens de installatie wordt je doorverwezen naar de site van Windows Live Messenger (WLM) om deze daar te downloaden als je hem nog niet hebt geïnstalleerd. Vista-drivers zullen zodra ze aanwezig zijn op de website van Microsoft te vinden zijn.

Na installatie komt er bij WLM een extra functie bij de webcam gesprekken; de Dashboard functie.
Met Dashboards kun je tijdens een webcamgesprek animaties toevoegen bij jouw beelden, bijvoorbeeld bliksem, regen of sneeuw, maar ook een hartje een ijsje en een hond of een kat. Jammer genoeg kun je er maar één animatie tegelijk gebruiken. In totaal zijn er 38 Dashboards om uit te kiezen. Intergratie met Live Spaces ontbreekt ook niet, en indien u een Windows Live Space heeft dan kunt u via de LifeCam software snel foto’s en filmpjes uploaden naar Spaces.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Inklapbaar
  • Dashboards
  • Klein
  • Prijs
Met de LifeCam NX-6000 heeft microsoft een goede webcam op de markt gezet die zijn geld waard is. Wel is de prijs hoog. Voor een persoon die veel gebruikt maakt van beeldchatten of webcam functionaliteit is de LifeCam zeker een aanrader. Mensen die dat niet doen, zijn beter af met een goedkopere webcam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webcams

Tags: