abonneren

LG Electronics Optimus 2X

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Ben je op zoek naar een Android-smartphone? Tegenwoordig kun je bij vrijwel elk merk terecht. Gelukkig betekent dit niet dat alle smartphones op elkaar lijken. Er valt genoeg te beleven, of het nu dankzij near field communication, een dualcoreprocessor of een gekromd scherm is.

LG staat niet bekend als pionier, maar introduceert met de Optimus 2X toch echt de eerste smartphone met dualcoreprocessor. LG maakt gebruik van de nVidia Tegra 2 die we ook in Android-tablets aantreffen. Dat deze processor zijn mannetje staat, blijkt wel uit de Quadrant-benchmark, waar de Optimus 2X een recordscore van 2467 punten noteert. Op dit moment zijn er nog weinig applicaties die van de tweede processorkern kunnen profiteren, maar we vermoeden dat dit snel gaat veranderen. In de Optimus 2X zien we de processorkracht vooral terug in de 8-megapixel camera die in 1080p kan filmen en de hdmi-uitgang die videomateriaal in 1080p uitstuurt.

De Optimus 2X heeft een vrij standaard 4-inch lcd-scherm, de rest van de specificaties doet niet of nauwelijks onder voor de andere high-end modellen in deze test. LG heeft de smartphone royaal uitgerust met 8 GB intern geheugen, uitbreidbaar met microsd. Een tweede camera voor videobellen ontbreekt evenmin.

We zijn wat minder te spreken over de Android-schil die LG heeft toegepast. Deze lijkt een kopie van Samsungs TouchWiz-interface, die zelf weer een kopie is van de iPhone-interface. Het menu oogt dan ook erg goedkoop. Kun je hier doorheen kijken, dan valt op dat LG wel wat handige trucjes toepast, zoals player controls in de notificatiebalk en een overzicht van alle homescreens door op de homeknop te drukken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • razendsnelle dualcoreprocessor
  • hdmi-uitgang
  • matige interface
De LG Optimus 2X levert van alle toestellen in deze test het meeste waar voor je geld en is dankzij de dualcoreprocessor absoluut op de toekomst voorbereid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste reactie