abonneren

LCD Power Supply 550W

Acbel geeft zijn voeding een origineel tintje mee door hem van een lcd-scherm te voorzien. De goed presterende voeding maakt bij zware belasting helaas wel wat veel lawaai.

Fabrikant Acbel is op de Nederlandse markt nauwelijks actief, maar begint in Duitsland steeds meer voet aan de grond te krijgen. Hier en daar komen de producten nu ook de Nederlandse grens over en vooral de LCD Power Supply-serie van het bedrijf zal in Nederland menig hart winnen. De voeding is namelijk anders dan de meesten: een lcd-scherm laat de uitgangsspanning, belasting van de voeding, toerental van de ventilator en de temperatuur in de voeding zien. Wie de voeding met usb op zijn moederbord aansluit krijgt deze gegevens ook nog eens netjes in Windows gepresenteerd.

In onze test levert deze 550W-voeding prima prestaties. Vooral qua uitgangsspanning zien we dat de voeding een flinke reserve heeft: pas bij 688 Watt schakelt de voeding zichzelf uit. Dat spreekt voor de kwaliteit van de gebruikte electronische onderdelen. De voeding kan met een dergelijke uitgangsspanning nog net de meest stroomvretende pc's aan, maar we raden dit niet aan. Het grote nadeel van de voeding is namelijk dat hij bij zware belasting voor flink wat lawaai zorgt. De oorzaak moet gezocht worden in de op topsnelheid draaiende ventilator. Blijft de stroomconsumptie onder de 200 Watt, dan is de voeding juist weer erg stil met een geluidsproductie van 27 dB(A).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Voeding heeft veel reserves
  • Functioneel LCD-scherm
  • Lawaaiig
De Acbel-voeding produceert bij zware werklast een storende geruis. Dit werkt een smet op de anders zo positieve indruk die deze terecht dure voeding op ons achtergelaten heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags: