abonneren

launchy

Launchy is een open source snelstarter. Wie Launchy start, ziet helemaal niets verschijnen. Het zoekvenster verschijnt en verdwijnt alleen na het indrukken van de toetscombinatie Alt + spatiebalk.

Standaard zoekt Launchy alleen in het startmenu. U kunt dit veranderen door rechts te klikken op het zoekvenster en te kiezen voor Directories. Hier stelt u in welk bestandstype Launchy vindt en ook in welke mappen het programma mag zoeken.

Launchy ondersteunt slim zoeken (zoeken op Vista en Vsita levert dezelfde hits op), alleen mist het regelmatig de boot omdat er om onduidelijke redenen maximaal tien hits worden weergegeven. Het is alleen mogelijk om de zoekresultaten te openen. Verdere manipulatie (kopiëren, verwijderen, laten zien in de verkenner) zou een welkome aanvulling zijn.

Het aanpassen van het uiterlijk van het zoekvenster via skins is een leuk extraatje. Het programma werkt uitstekend en wat het kan, doet het goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • index aan te passen
  • sneltoets aan te passen
  • skinnable
  • niet zichtbaar waar een bestand staat
  • bestanden alleen te openen, verdere manipulatie ontbreekt
Launchy werkt perfect. Het doet wat het moet doen en is bovendien skinable.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord