abonneren

Kilometerregistratie 2007

Automobilisten die een leasebijtelling willen voorkomen of gewoon autoritten willen declareren, kunnen met dit pakket hun gereden kilometers vastleggen.

Het is een positieve ontwikkeling dat software steeds vaker als beta beschikbaar komt of dat u een demo kunt proberen. Bij pakketleveranciers zoals Osirius kunt u vooraf niet controleren of het product u bevalt en moet u vertrouwen op het kwaliteitsbewustzijn van de leverancier. Kilometerregistratie 2007 is op het eerste gezicht prima in orde. U kunt routes invoeren op basis van adres of postcode, regelmatig terugkerende ritten opslaan als vaste rit en een uitsplitsing maken tussen zakelijke ritten en privéritten. De software voldoet aan de eisen van de Belastingdienst; dat betekent niet dat ze het pakket hebben getest of goedgekeurd, maar wel dat u de afgedrukte rittenstaat met uw belastingaangifte kunt meesturen. Handig is dat u niet aan één voertuig bent gebonden: u kunt meerdere bestuurders en auto’s invoeren en dus ook de kosten van een wagenpark(je) beheren. Voor het afdrukken van rapportages wordt gebruik gemaakt van FastReport. Jammer is dat u de rapporten niet kan aanpassen, bijvoorbeeld aan een bedrijfshuisstijl en dat u de gegevens niet kunt exporteren naar Excel of een ander gangbaar formaat om grafieken te maken en verdere analyses uit te voeren.

De verpakking van Kilometerregistratie 2007 belooft dat de software ook geschikt is voor Pocket PC en Palm. Dat is een aardigheidje, die handig is omdat u de gegevens dan al in de auto kunt invoeren. Veel mensen gebruiken immers al een pda of smartphone voor routenavigatie. Helaas kreeg de programmeur de Palm-versie niet tijdig af; het programma ontbreekt op de cd, maar zal later via een online updatefunctie alsnog worden toegevoegd. De Pocket PC-versie werkt niet op onze testapparaten met Pocket PC 2003SE en Windows Mobile 5.0 en blijkt niet geschikt voor vierkante schermen. Na melding van deze fout belooft Osirius het probleem op te lossen en ook hier een software-update voor rond te sturen. De meeste software van Osirius is voorzien van zo'n online updatefunctie. Dat is enerzijds handig omdat daardoor ontbrekende functionaliteit en fouten achteraf kunnen worden hersteld. Tegelijk zorgt de functie er blijkbaar ook wel eens voor, dat de cd's iets te vroeg in de winkel liggen, waardoor vroege gebruikers nog wat foutjes voor lief moeten nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geschikt voor belastingaangifte
  • Pocket PC- en Palm-versie niet klaar voor gebruik
  • Geen exportfunctie naar CSV
  • Rapportages niet aanpasbaar
De desktopfunctionaliteit van dit pakket voldoet voor het beheer van ritten en afgelegde kilometers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord