abonneren

KidCoach

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Gaat u naast uw kinderen zitten als ze achter de pc kruipen? Liever niet natuurlijk, want na een kwartiertje Habbo Hotel en Kindertent.nl bent u het echt wel zat. Maar u wilt natuurlijk wel voorkomen dat uw kinderen (per ongeluk) foute sites bezoeken en ze ineens een wel heel vreemde kleurplaat onder ogen krijgen...

In PCM testen we diverse beveiligingsprogramma's waarmee u uw kind veilig op internet los kunt laten. Alhoewel, dat claimen ze. Eén van deze programma's is KidCoach van Osirius.

Osirius Kidcoach blokkeert niets. De voornaamste functionaliteit bestaat uit het afdwingen van inlogtijden. Via een schema geeft u aan wanneer er op de pc gewerkt mag worden, wanneer er gesurft mag worden en wanneer bepaalde programma's actief mogen zijn (handig voor bijvoorbeeld spellen). Optioneel is een module die precies bijhoudt wat er in de chat gebeurd is en welke websites zijn bezocht. Volgens de doos heeft het geen nut om te proberen bepaalde websites te blokkeren, want "kinderen zijn inventief genoeg om zich de gewenste toegang toch te verschaffen."

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide tijdsinstellingen voor verschillende activiteiten
  • chat en web-bezoek log
  • blokkeert geen websites
KidCoach doet wat die zegt en dat doet die goed, maar het toegeven dat websites blokkeren geen nut heeft en het daarom maar niet doen vinden we toch wel een beetje een zwaktebod.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie