abonneren

Keep Alive

Keep Alive staat eigenlijk stiekem in de Marketplace. Microsoft heeft er in Windows Phone namelijk bewust voor gekozen om de wifi-verbinding automatisch uit te schakelen en heeft het niet zo op apps die dit omzeilen.
Score
80
  • Pluspunten
  • app is de enige optie voor permanente wifi
  • Minpunten
  • nog steeds erg omslachtig

None

Het actief houden van je wifi is zelfs met Keep Alive nog steeds lastig, maar het is de enige mogelijkheid die Windows Phone 7-gebruikers op dit moment hebben om altijd wifi aan te hebben.

Keep Alive is zeer nuttig: wie bijvoorbeeld in het buitenland geen 3G-verbinding wil gebruiken, heeft permanent wifi nodig om pushberichten en updates voor je live tiles te blijven ontvangen. Zoek dus in de Marketplace op Keep Alive en wees niet verbaasd dat je een app vindt met instructies voor reanimatie (de app heet tenslotte Keep Alive).

Als je de app eenmaal geïnstalleerd hebt, blijkt het maar één optie te bevatten: WiFi Keep Alive. Door die optie aan te zetten, opent de app een permanente verbinding met de server van de maker. De wifi-verbinding wordt daarom niet door Windows Phone uitgezet, zelfs niet als je de telefoon in lockmodus zet. Je moet er wel voor zorgen dat de app actief is voordat je het lockscherm oproept, want in de achtergrondmodus werkt Keep Alive niet. 

Platform: Windows Phone

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: