abonneren

Kaspersky PURE 3.0 Total Security

Je hebt beveiligingssuites die overzichtelijk willen blijven en suites die streven naar volledigheid. Kaspersky PURE 3.0 Total Security valt in die laatste categorie.

In het hoofdscherm vinden we drie knoppen: Backup, Computerbeveiliging en Ouderlijke controle. Is er een probleem, dan kleurt het bijhorende tabblad geel of rood. Detecteert Kaspersky een gevaarlijke bedreiging, dan zal het zelf een uitgebreide ‘desinfectering’ voorstellen. Op de helft van onze test-pc’s werd die oplossing vlak na het opstarten aangereikt, bij de rest kwam dat voorstel tijdens de virusscan. Omdat je pc daarbij opnieuw opgestart moet worden, wordt de volledige scan onderbroken en later probleemloos voortgezet. Daardoor duurde het wel even voor PURE klaar was.

Dat PURE erg volledig is, hadden we al gezegd. Het blokkeert de toegang tot bekende phishingsites en heeft een uitstekende firewall, die de configuratie zelf in handen neemt. Daarnaast is er ook een kwetsbaarheidsscanner, die op zoek gaat naar lekken in je software, webbrowser of besturingssysteem. Handig is dat Kaspersky automatisch aangepaste Windows-instellingen herstelt. 

De antispammodule vertraagt de boel serieus, maar doet voor de rest ook goed zijn werk: maar 0,4 procent van de legitieme berichten komt in onze spamfolder terecht, terwijl omgekeerd 11 procent van de spam toch zijn weg vindt naar de inbox. Andere functies in Kaspersky zijn een wachtwoordmanager, encryptiemogelijkheden, een opruimtool, een backupfunctie die linkt met je Dropbox-account en ouderlijke controle. Al die opties hebben een merkbaar effect op de opstarttijd van je computer, die na de installatie van Kaspersky met 49 procent stijgt. Het is dus een erg volledig pakket, maar de vertraging moet je er bijnemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: beveiliging, Antivirus

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord