Kaspersky Internet Security 2015

Het Russische Kaspersky heeft diverse maatregelen genomen om de beveiliging aan te scherpen.

Webcam misbruik scannen

Zo biedt het programma nu bescherming tegen hackers die de webcam misbruiken om beelden op te nemen. Cybercriminelen proberen op deze wijze gevoelige informatie te onderscheppen, zoals creditcardgegevens. De virusscanner houdt daarnaast in de gaten welke programma’s contact proberen te leggen met de webcam. Verder is de 2015-versie geoptimaliseerd om malware te bestrijden die ongevraagd persoonlijke gegevens versleutelen. Zodra de virusscanner merkt dat een verdacht programma data codeert, brengt de software rap een kopie in veiligheid.

Kaspersky waarschuwingen

Een andere nieuwe functie is dat Kaspersky zijn gebruikers voortaan waarschuwt bij verbinding met een onbeveiligd netwerk. De softwarefabrikant heeft zijn beveiligingsproduct gebruiksvriendelijk gemaakt door automatische updates van het programma te implementeren. Fijn is dat de ontwikkelaars de interface hebben verbeterd waardoor gebruikers niet meer door losse vensters hoeven te navigeren. De scanfunctie werkt prima en vindt probleemloos alle bedreigingen op ons testsysteem. We hadden ook niet anders verwacht, aangezien AV-TEST de maximale score aan het programma heeft toegekend.

Veel aandacht voor veilig bankieren

Net als in vorige versies besteedt Kaspersky veel aandacht aan veilig bankieren. Je geeft zelf aan bij welke banken je transacties wilt uitvoeren, waarna je een extra beveiligde browser kunt oproepen. Om keyloggers tegen te gaan doe je eventueel een beroep op een virtueel toetsenbord. Vanuit het hoofdmenu is verder de functie Ouderlijk Toezicht beschikbaar. Kaspersky heeft achter de schermen nog enkele interessante functies voor je klaarstaan. Je kunt bijvoorbeeld het besturingssysteem en software controleren op kwetsbaarheden in de broncode. Daarnaast analyseert het programma je browser, waarna je mogelijk advies krijgt om enkele instellingen te wijzigen. Tot slot is het mogelijk om een herstelschijf te maken, al heb je daarvoor wel aanvullende software nodig. Tegen een meerprijs verkoopt Kaspersky ook het pakket Total Security - Multi-Device. Hiermee kun je ook mobiele Android-apparaten beveiligen.

De volgende pagina: McAfee Livesafe 2015

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: review, kaspersky internet security 2015, veilig bankieren, webcam misbruik, test, beveiliging, virusscanner