abonneren

Kaspersky Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

De interface van Kaspersky 2012 is alweer vernieuwd ten opzichte van vorig jaar en is nu een stuk lichter. Alle functies van het programma kun je in één oogopslag zien door in het hoofdmenu op het groene pijltje omhoog te klikken. Overzichtelijk is ook het nieuwe Taakbeheer waarin alle Kaspersky-taken, zoals scanopdrachten, worden getoond. Het updateproces is versneld. Het programma downloadt vanaf nu alleen updates voor programmaonderdelen die ook echt actief zijn. Klinkt logisch, al rest de vraag waarom dat niet reeds tien versies geleden geïmplementeerd werd.

Met Norton en BitDefender is Kaspersky de enige die op alle vlakken bovengemiddeld scoort. Online aanvallen, bekende of onbekende malware; Kaspersky draait er zijn hand niet voor om. Ook de schoonmaak scoort goed. Voor rootkitschoonmaak scoort Kaspersky het beste van alle pakketten en voor de andere onderdelen behaalt het een goede tweede plaats. Zoals vorig jaar is de systeembelasting gemiddeld. Niet hoog, niet laag: voor zulke beveiligingsresultaten zeker acceptabel.

Pluspunten Conclusie
  • overzichtelijke interface
  • bovengemiddelde techniek
  • goede schoonmaak
Kaspersky scoort op beveiliging slechts iets minder dan de top, en zorgt voor een lage systeembelasting. Het pakket haalt daarmee, samen met BitDefender, ons Beste Koop-predicaat.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie