abonneren

Kaspersky Internet Security 2010

Kaspersky is technisch doorgaans goed, maar op het gebied van duidelijkheid wat minder. Hoe staat het pakket er dit jaar voor?

In het gebruik

Op het gebied van techniek heeft Kaspersky een naam hoog te houden. Het Russische beveiligingsbedrijf presteert vrij goed op malwaredetectie, maar behoort niet tot de absolute top in onze test. Dat het een aantal keer een vals alarm veroorzaakt, is ook jammer. De gedragsdetectie van het pakket is uitstekend – samen met Norton is Kaspersky het enige pakket dat op beide onderdelen ervan het maximale puntenaantal haalt. Ook het virtuele toetsenbord is erg handig. De interface blijft een ondergeschoven kindje; erg overzichtelijk is het allemaal niet.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Kaspersky ligt op 100% voor bekende malware, 98,6% op onbekende malware en 98,7% op ad- en spyware. Het scoort 5 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Kaspersky 3,5 punten voor malware en 3 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Kaspersky is 12%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Kaspersky een snelheid neer van 12,15 MB/s voor de achtergrondscanner en 43,5 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 19,3 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snelle scans
  • weinig geheugengebruik
  • detectie iets minder goed
  • onoverzichtelijk
Kaspersky scoort goed op bijna alle fronten. Helaas is de malwaredetectie net niet goed genoeg en belandt het pakket daardoor in de subtop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie