abonneren

Kaseya (Foundation)

Als netwerkbeheerder heb je de handen vol. Het zou al een groot verschil maken als het controleren en updaten van alle computers in het netwerk efficiƫnter kon. Zowel voor de enthousiasteling thuis als voor mkb- en professionele bedrijfsnetwerken zijn er gelukkig legio tools.

Met het getrapte SaaS-aanbod van Kaseya schuiven we opnieuw richting cloud. De werking op zich is eenvoudig genoeg. Meld je aan bij de service en installeer een agent op een apparaat in je netwerk. Vanuit de webinterface kun je de dienst dan uitrollen naar de overige machines in je netwerk. Uiteraard blijft ook nog altijd een manuele installatie of een uitrol via AD/GPO mogelijk. Naargelang je behoeften kun je verschillende SaaS-oplossingen aanspreken. Een uitgeklede versie tot maximaal tien seats is gratis beschikbaar (Foundation Free), maar IT-beheerders in het mkb-segment zullen ongetwijfeld meer baat hebben bij de Foundation-bundel. Die verschaft een nagenoeg complete netwerkinventaris en ent daarop diverse beheerfuncties, van netwerkmonitoring via softwaredistributie en patchbeheer tot remote control (Live Connect, met keuze tussen VNC en RDP). Ook het – versleuteld – versturen van bestanden is mogelijk. 

De interface is overzichtelijk, maar bekijk je bij voorkeur wel op een hogeresolutiescherm. Wel ondervinden we dat de service soms merkbaar trager reageert. Aan het basispakket kun je nog extra modules toevoegen, zoals antivirus- en backupbeheer. Voor deze laatste kun je ook rechtstreeks een Amazon S3-storageserver benaderen. Veeleisende netwerkbeheerders kunnen een nog krachtigere SaaS-bundel overwegen, waarin onder meer ook ticketing en tim management zitten. Voor welk pakket je ook gaat, het vergt enige inspanning om alle mogelijkheden vlot in de vingers te krijgen. Een uitgebreide helpfunctie en enkele videotutorials helpen je echter goed op weg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Kaseya, netwerktools

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord