abonneren

Kanotix 2006-1 RC4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Net als Knoppix is Kanotix gebaseerd op Debian. De in 2003 begonnen distributie staat met 155 seconden boottijd als de op een na snelste distributie in ons lijstje. Sneller is Damn Small Linux met 72 seconden.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Geschiedenis

Kanotix was in het begin gebouwd op Debian Sid, maar vanwege problemen is men overgegaan naar een stabielere (en oudere) versie van Debian. Hiermee verliet Stefan Lippers-Hollmann het project. Kanotix wordt nu door enkel Jörg "Kano" Schirottk en een klein team ontwikkeld. De snelheid van releases is hierdoor omlaag gegaan. Stefan Lippers-Hollman is inmiddels verder gegaan met Sidux die nog wel op Debian Sid is gebasseerd, en daarmee nieuwere software heeft.

2 Smaken

Samen met Knoppix en Sabayon is Kanotix te downloaden in twee smaken: de standaard versie en de lite versie. Ook hier zit het verschil in de software. Er kan gekozen worden tussen een 32 en 64 bits versie. Voor mensen die beschikken over een 64 bits processor (elke beetje recente processor dus) is de laatste keuze het best. Systeembeheerders die verschillende systemen moeten controleren kunnen beter beide systemen hebben. Kanotix heeft een voorbeeldige hardwareherkenning, maar is minder sterk in virusscans.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 32 en 64 bit versies
  • goede hardware herkenning
  • trage ontwikkeling
  • minder sterk in virusscans
Hoewel Kanotix een goede live-cd is, wordt hij ingehaald door de Knoppix live cd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: