abonneren

jv16 PowerTools 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: jv16 PowerTools 2011.

Als je een enorme gereedschapskist zoekt, dan ben je bij Jv16 PowerTools aan het juiste adres. Het programma heeft geen optie die in één keer je pc opschoont. Je zult dus zelf door alle functies moeten bladeren. Het makkelijkste zijn Computer opschonen en herstellen en Computer sneller maken. Bij beide functies moet je weer zelf aangeven wat er gecheckt moet worden en daarna wat er weggegooid moet worden. Voor beginners is Jv16 dus niet zo geschikt. Verder zijn er nog allerhande losse tools. Je vindt de bekende opties, defragmenteren, opruimen, et cetera, maar ook redelijk unieke features, zoals een tool om bestanden naar bestandstype te ordenen in submappen en een Opstart Beheerder, een uitgebreidere versie van msconfig. De handige Action History houdt alles bij wat je doet en kan ook al je acties herstellen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ongewenste wijzigingen doet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 1,8 procent sneller
  • enorm grote set tools
  • opstarten duurt langer
  • niet voor beginners
Het opschonen en sneller maken van de pc levert een snelheidswinst van 1,8 procent op, wat helaas ten koste gaat van de opstarttijd. Van de betaalde pakketten in deze test is Jv16 PowerTools een van de goedkopere en voor dat geld krijg je een grote set tools. Je moet echter wel zelf weten wat je doet.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie