abonneren

IPmonitor

Het Israëlische Tsarfin computing heeft van twee van hun netwerk tools - IPMonitor en NetInfo - versie 5.9 uitgebracht. Zijn deze programma’s de moeite waard voor thuis, of alleen nuttig in grote bedrijfsnetwerken?

De eerste tool die we bekijken heeft maar één functie; het monitoren van servers en services op het netwerk. U voert een doelmachine in die in de gaten gehouden moet worden en kiest eventueel nog een service uit. U kunt per machine meerdere services laten monitoren, en per service kunt u het interval waarop gemonitord wordt instellen. Maar wat u daar thuis mee moet? Naar wij denken helemaal niets. Deze tool is echt gemaakt voor bedrijven waar de beheerder direct op de hoogte moet worden gebracht als een machine of service het laat afweten. En voor privé gebruik betaalt u maar liefst veertig euro. Administrators en NetAdmin’s kunnen de demo zeker eens proberen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Simpel van opzet
  • Handig als u zeer veel met netwerken werkt
  • Prijzig voor thuisgebruikers
Als u dag in dag uit netwerken moet controleren en daarvoor nog geen tools hebt zijn deze twee het proberen waard. En mocht u thuis graag eens wat in de praktijk willen experimenteren dan is de demo leuk om eens te bekijken. Of u voor thuis daadwerkelijk tot aanschaf over gaat betwijfelen we ten zeerste. Beide programma’s zijn simpel qua opzet, uiterlijk en functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord