iPaq hw6915

De iPaq pda-lijn van HP heeft zich in het verleden laten kennen als een prima organisatiehulpje. Het is dus een logische stap van HP om de iPaq door middel van telefonie tot smartphone om te bouwen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Naast smartphone-functionaliteit biedt de hw6915 nog veel meer: zo doet hij ook dienst als navigatiesysteem. Daartoe heeft HP een gps-ontvanger in het apparaat gebouwd. Helaas ontbreekt bijbehorende navigatiesoftware, die zult u zelf los moeten aanschaffen. Waar we wél vrolijk van worden is dat HP een cradle voor de iPaq meelevert. Dat is in deze tijden een zeldzaamheid geworden.

Intel's snelle XScale 416 MHz-processor zorgt voor een vlotte reactie op toetsaanslagen. De huidige versie 5.0 van het Windows Mobile besturingssysteem is door HP uitgebreid met wat handige tools. De zilveren telefoon is via touchscreen en het qwerty-toetsenbord te bedienen. Om op dit toetsenbord te typen moet u wel over goede vingernagels beschikken: de toetsen zijn niet erg groot. Het vierkante display is goed te lezen en helder genoeg voor werksituaties. Met een maximum van 79 Candela per kwadraatmeter weet de helderheid in heldere daglichtsituaties helaas niet te overtuigen.

HP's smartphone is de ideale vriend voor mobiel werk. Omdat er geen camera in de hw6915 verwerkt is, mag de iPaq ook gebruikt worden op plekken waar camera-mobieltjes verboden zijn. De hw6915 biedt goede telefonie- en datamogelijkheden, maar kan niet overweg met umts.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Meegeleverde cradle
  • Quadband en gps
  • Geen UMTS
De HP iPaq hw6915 mist ondersteuning voor umts, maar biedt wél quadband telefonie en een geïntegreerde gps-ontvanger voor navigatiesoftware. De kleine toetsjes zijn niet voor iedereen weggelegd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: