iPaq 914c Business Manager

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hp's noemt zijn nieuwste slanke smartphone de iPaq 914 c een business messenger. Met een modern design en alle actuele draadloze communicatievoorzieningen en Windows Mobile 6.1 is hij wel helemaal bij de tijd.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Altijd bereikbaar

Wij reviewen een prototype van de Amerikaanse uitvoering, dus weten niet precies hoe het met de definitieve Nederlandse versie zal zijn. Telefoneren gaat met deze smartphone prima, maar met gsm, wifi, bluetooth en 3G voorzieningen is het uitwisselen van data en berichten op allerlei manieren en vooral vrijwel overal mogelijk. Internet browsen en emailen gaat via wifi of hsdpa tot 7,2 Mbps werkelijk heel vlot.

Toetsenbord

Het minuscule querty toetsenbordje werkt goed maar daar heeft u wel dunne vingers of scherpe nagels voor nodig. Naast het toetsenbord is de iPaq ook te bedienen met voice commando's. Er is bovendien nog een aantal functieknoppen en navigatietoetsen inclusief een soort scrolwieltje waarmee het bedienen van het apparaat vrijwel zonder het aanraakscherm en bijbehorende pen mogelijk is.

GPS

Standaard wordt deze iPaq geleverd met Google maps samen met de ingebouwde gps-ontvanger weet u dan ook altijd waar u bent. Voor het echte navigeren zult u navigatisoftware moeten kopen. Met de drie megapixel camera maak je matgie foto's of filmpjes.

PDA

De Windows mobile organizer functionaliteit werkt prima op deze messenger. De processor van is snel genoeg voor een vlotte response. Het door leds verlichte display is goed afleesbaar. Ondanks dat er een flinke lithium-ion accu in zit, is deze zeker als je de draadloze voorzieningen gebruikt snel leeg en moet je toch na een paar uur opzoek naar een externe energievoorziening. De accu wordt opgeladen via de meegeleverde usb-kabel en een usb-netlader. De usb stekker moet in de zijkant worden gestoken wat wij niet erg handig vinden. Een craddle is bij deze versie wegbezuinigd.

Opslag

Standaard is deze iPaq voorzien van voldoende geheugen met 128 MB ram en 256 MB flash rom. Extra opslagruimte is beschikbaar door er een Micro (hc)sd kaartje in te steken. En ook een optionele grotere accu is beschikbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • quadband, 3G
  • GPS
  • compact
  • veelzijdig
  • accuduur
Voor de mobiele zakenman die niet te veel belt of emailt een handig een veelzijdig apparaat waarmee je vrijwel altijd en overal online kunt zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: